gyász

2019.10.15. 18:00

Egy melegszívű sportember emlékéért égtek a mécsesek

Papp Péter, a megye kettes Kaposszekcső-Csikóstőttősi KSE edzője, mindenese negyvenöt éves korában hunyt el.

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

„Senki sem kopog be többé Papp Peti tanyájának ajtaján. Ha ennyit leír, akkor abból mindenki tudni fogja, hogy most mit érzünk.” Így fogadtak bennünket a vasárnapi csikóstőttősi bajnokin, amely előtt közel ezren hajtottak fejet, s gyújtottak gyertyát a szombaton tragikus körülmények között elhunyt sportember emlékére.

Papp Péter, a helyi futballklub edzője 45 éves korában hunyt el, szombat délelőtt a tanyáján találtak rá. Azt, hogy mi okozta a tragédiát, egyelőre nem tudni, sokan találgatnak, de biztosat senki sem tudott mondani.

Több százan állták körül a futballpályát a vasárnapi bajnokin Fotó: Beküldött kép

„Az egész hétvégére rányomta a bélyegét a gyász hangulata, egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy nincs velünk többé – mondta könnyes szemmel Pintér Szilárd, Csikóstőttős ex-, Dombóvár leendő polgármestere, a helyi futballklub elnöke. – Senkinek sem kívánom azt az érzést, amit akkor éreztem, amikor szombat reggel felhívtak a rendőrségtől, és közölték a sokkoló hírt. Még ma is felfoghatatlan számomra, ami történt, néhány napja még együtt nevettünk, terveztük a jövőt” – mondta.

A hír a futballistákat is sokkolta, mégis bevállalták a vasárnapi bajnokit – már csak a szakember munkássága előtti tisztelgés miatt is. Fehér Attila, a kapitány, és a társak sokat gondolkodtak, de végül úgy döntöttek, hogy kiállnak a Simontornya TC ellen (a vendégek 4–2-re nyertek).

„Könnyes szemmel futottak ki a pályára, s könnyes szemekkel jöttek le róla” – folytatta Pintér Szilárd, aki leszögezte, a jövőben is marad a klub elnöke, s mindent megtesznek azért, hogy megmaradjon a futballcsapat, s a jövőben is jó csapata legyen a (két) településnek.

„Nem csak egy ember volt ő, egy intézmény volt, egy jószívű barát” – mondta Steiger Gábor. A Dombóvári LK középpályása, az egykori dombóvári sikercsapat futballistája együtt nőtt fel Papp Péterrel. Mint fogalmazott: egy olyan embert veszítettek el, akinek mindenkihez volt egy-egy jó szava, egy olyan embert, akit nem lehetett nem szeretni.

Papp Péter mindig élettel, jókedvvel teli tanyája most üresen áll, pedig korábban tucatszámra fordultak meg itt a hírességek Nyilasi Tibortól Lisztes Krisztiánig bezárólag. A falon lógó zászlók, ereklyék közé nem kerül többé új, senki sem hoz majd ajándékba egy-egy ritkaságot a barátnak.

Borítókép: Százszámra égtek a gyertyák, mécsesek az elhunyt fényképe előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!