labdarúgás

2020.04.07. 06:55

Egyelőre nincs szó arról, hogy lefújnák a szezont

A bajnokság belgiumihoz hasonló lezárásával komolyabban egyelőre nem foglalkozik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) NB I.-es bizottsága. A testület elnöke, Róka Géza szerint május 10-én kellene elkezdődnie a csapatszintű edzéseknek ahhoz, hogy szerda-szombati ritmusban június 30-ig véget érjenek az NB I. és a Magyar Kupa küzdelmei.

TN-összeállítás

Fotó: Makovics Kornél

A dolgok jelenlegi állása szerint csoda lenne, ha június végéig be tudnánk befejezni a bajnokságot és a Magyar Kupát – jelentette ki a sportvezető az MTI-nek. Róka Géza hozzáfűzte: az NB I. folytatásával kapcsolatban rengeteg a bizonytalanság, minden a koronavírus-járvány terjedésének mértékétől függ.

Igyekeznek tartani magukat az európai szövetség (UEFA) – a tagországok részére egyébként nem kötelező – ajánlásához, hogy a bajnoki cím, a helyezések és a kiesés sorsa a pályán dőljön el. Az viszont, hogy a belgákhoz hasonlóan a jelenlegi állás szerint lezárják a bajnokságot, komolyabban még nem került szóba.

A bizottság elnöke szerint további csúszások esetén is mintegy 45-50 napnak kell eltelnie a csapatszintű edzések újrakezdése és a bajnokság utolsó fordulója között. Ami a jövőt illeti, a testület – amelyben minden élvonalbeli klub gazdasági társasága két fővel képviselteti magát – az egyeztetések alapján egy ajánlást fogalmaz majd meg a folytatásról, de a végső szót az MLSZ elnöksége fogja kimondani.

Az NB I. 2019/2020-as kiírásából még nyolc teljes forduló, valamint a Ferencvárosnak a Debrecen és az Újpest ellen elmaradt mérkőzése, vagyis 50 találkozó van hátra. A Magyar Kupában a két oda-vissza vágós elődöntőt és a finálét kellene lejátszani.

A sportvezető úgy látja, egyelőre korai azzal foglalkozni, hogy a bajnokság járvány miatti felfüggesztése nagyságrendileg mekkora kárt okoz összességében a csapatoknak, de fel kell készülni arra, hogy a jövőben is előfordulhatnak a hasonló helyzetek.

Ami pedig az edzéseket illeti, a címvédő és listavezető Ferencvárosnál néhány játékos már edzésbe állt, Szerhij Rebrov kisebb csoportokkal elkezdte a munkát. A többi klub – köztük a Paksi FC – játékosai otthon készülnek.

Borítókép: Hahn János (balra) és a paksiak egyelőre otthon, egyénileg készülnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!