strandlabdarúgás

2019.08.07. 20:32

Elhozták az aranyat és az ezüstöt a Völgységbe

Berg Sándor

Fotó: Bölcsföldi Zoltán

Az elmúlt hétvégén az U20-asok döntőivel zárultak a hazai strandlabdarúgó-bajnokságok Budapesten, a Bókay kertben. A korosztályban ritka bravúrt értek el a bonyhádi csapatok, hiszen az aranyérmet a Bonyhád BFC, míg az ezüstöt a

Bonyhád-Börzsöny SE vihette haza.

A völgységi főváros csapata eleve esélyesként érkezett a döntőkre, hiszen a legtöbb nagy rivális már nem volt ott a végső csaták során. A BBFC keretét pedig javarészt immár NB I-es tapasztalattal rendelkező játékosok alkották, köztük két utánpótlás-válogatottal, Sásdi

Bencével és Wirth Dániellel. Utóbbi a felnőtt bajnokságban nyújtott teljesítménye alapján a nagy válogatottba is meghívót kapott.

Az esélyeket azonban a pályán is realizálni kell, amiből nem olyan rég leckét kapott a bonyhádi felnőttgárda (az alapszakasz-első hely után végül csak a hatodik helyen zártak). Ezúttal azonban nem hibázott Takács Norbert vezetőedző csapata: a 5Stars Érdi VSE (10–7) és a Bonyhád-Börzsöny SE (11–2) legyőzésével megszerezték az aranyérmet. A dobogó második fokára nagy bravúrt elérve a másik bonyhádi egylet, a Bonyhád-Börzsöny SE állhatott fel, a bronzérmet az érdiek szerezték meg.

A gólkirályi címet a bonyhádi Sásdi Bence érdemelte ki, míg a nagydöntő legjobb kapusa a börzsönyi Zimmermann Dávid lett.

Fiatalabb korosztályban is sikeres évet zárt a Bonyhád: az U17-es gárda ezüst-, az U11-es és az U13-as csapat bronzéremmel gazdagodott.

Borítóképünkön a Bonyhád BFC bajnokcsapata, állnak: Takács Norbert vezetőedző, Siklósi Botond, Mérges Patrik, Feny vesi Csaba, Ágics Péter, Tamás Ádám, Győrfi Bálint, Sebestyén Áron, Szász Dávid edző. Ülnek: Kaufmann Bence, Morvai Levente, Szedlacskó Ákos, Sásdi Bence, Illés Ádám, Wirth Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!