álomidők

2019.02.08. 16:40

Elképesztő időket futottak egy arab félmaratonon

A mindössze 19 éves Stephen Kiprop nyerte a Rász el-Haima-i félmaratont, amely minden idők egyik legerősebb versenye volt.

A fiatal futó 58 perc 42 másodperccel diadalmaskodott, ez a valaha volt legjobb idő egy tinédzsertől. Második helyen az etióp Abadi Hadis végzett (58:44 p), aki 50 méterrel a cél előtt még vezetett, ifjú riválisa azonban lehajrázta. A harmadik az ugyancsak etióp Fikadu Haftu lett az egyesült arab emírségekbeli viadalon.

A negyedik helyen Julien Wanders 59 perc 13 másodperces Európa-csúccsal ért célba. A 22 éves svájci futó a brit Mo Farah 59 perc 32 másodperces, négy évvel ezelőtt Lisszabonban futott Európa-rekordját döntötte meg. Wanders csak az ötödik európai, aki egy órán belül teljesítette a 21 kilométeres távon.

Érdekesség, hogy a férfiak mezőnyében tizenegyen is egy órán belül értek célba, ilyenre nem volt még példa a táv történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában