kosárlabda

2020.03.13. 16:59

Elmarad a teljes forduló a férfi kosárlabda NB I-ben

Elmarad a hétvégi fordulót az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokságban, így az Atomerőmű SE a Sopron KC elleni hazai összecsapását sem játssza le.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Sokáig úgy volt, hogy zárt kapuk mögött, de pályára lépnek a csapatok a férfi NB I-ben, de aztán napközben egyre inkább kezdtek szivárogni a „gyanús” hírek az internetes oldalakon.

Elsőként a szombathelyi Falco KC hozta nyilvánosságra, hogy a koronavírus-helyzetre való tekintettel nem utazik el a Szolnoki Olajbányász elleni bajnokijára, aztán következett a sorban az Alba Fehérvár, akik azt jelentették be, hogy nem mennek el Debrecenbe, majd pedig az OSE Lions adott ki közleményt arról, hogy nem vállalja a Pécsi VSK elleni fellépését.

Utolsóként az Atomerőmű SE és a Kecskemét is jelezte, hogy nem játszik, s ezzel biztossá vált, hogy egyetlen bajnoki meccset sem játszanak le a mostani hétvégén.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnöksége azután adta a döntést a csapatok kezébe, hogy valamennyi NB I-es klub csapatkapitánya azt kérte, hogy már a mostani hétvégén se kelljen pályára lépniük.

A bajnoksággal kapcsolatos végső döntés kedden születhet meg, akkor az MKOSZ elnöksége és a klubok képviselői tartanak egyeztetést. A legtöbbször emlegetett forgatókönyv szerint lefújják a teljes bajnokságot, s az alapszakasz állásának megfelelően hirdetnek győztest.

Ugyanez a helyzet a női csapatokat illetően is, a gyengébbik nem bajnokságáról is kedden hoznak döntést. Időközben jó pár élcsapat elveszítette már amerikai kulcsembereit, akik az Egyesült Államokban a koronavírus megállítása miatt életbe léptetett szigorításnak köszönhetően gyorsan hazautaztak, félve attól, hogy később erre egy ideig nem lesz lehetőségük.

Vannak persze olyan klubok, amelyeket nem hagytak el az amerikai játékosai, a Magyar Kupában ezüstérmet nyerő Atomerőmű KSC Szekszárd két tengerentúli kosarasa, Erica MacCall és Tyuanna Marshall még a megyeszékhelyen tartózkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!