futsal

2018.04.24. 10:49

Elmaradt a bravúr, a bronzéremért játszhat a Tolna

Rónai Gábor

Nem jött össze a bravúr a Brandmission Artifex Tolna-Mözs csapatának a női NB I. elődöntőjének mindent eldöntő meccsén. Valójában nem történt semmi különös, csak a jóval rutinosabb, tapasztaltabb futballistákból álló Hajdúböszörményi TE érvényesítette a papírformát.

A tolnaiak már azzal is nagy tettet hajtottak végre, hogy harmadik mérkőzésre késztették a 2017-es bajnokot. Az, hogy az 5–1-es vereséggel záruló idegenbeli csata után nagy mentális erőről tanúbizonyságot téve 2–1-re győztek hazai pályán, már szintén elismerésre méltó produkció volt. Ha összejött volna a győzelem a mindent eldöntő találkozón, az maga lett volna a csoda, még úgy is, hogy a Magyar Kupában egyszer már sikerült felülmúlni egy nagy téttel bíró mérkőzésen a HTE-t.

„Ha pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, az első félidőben eldönthettük volna a párharcot – mondta Varga Adél, a tolnaiak csapatkapitánya. – Sajnos hiába voltak meg a lehetőségeink, nem tudtuk kihasználni azokat. Teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, csak amíg a böszörményieknek sikerült góllal befejezniük két támadást, addig nekünk sajnos nem. Voltak holtpontok, mikor sajnos nagyon fáradt volt a csapat, hiszen két cserénk volt összesen, de úgy gondolom tisztességgel helytálltunk és méltó ellenfele voltunk a HTE-nek. Nyilván csalódottak vagyunk, amiért nem mi jutottunk a döntőbe, de vár még ránk a bronzmeccs, amit szeretnénk megnyerni” – zárta Varga.

Ezen a bronzmeccsen pedig nem mással csapnak össze, mint a megyei rivális Agenta Girls Szekszárd FC-vel. Az első találkozót most szombaton, április 28-án, 18 órától játsszák a tolnai megyeszékhelyen. A visszavágót pedig május 13-án 17 órától játsszák a tolnai sportcsarnokban.

Női futsal NB I., elődöntő, 3. mérkőzés.

Hajdúböszörményi TE–Brandmission-Artifex Tolna-Mözs 2–0 (1–0). V.: Takács I. (Erdélyi, Tóth T.).

HTE: Torma – Tell, Szekér, Vígh, Pádár. Csere: Pálóczi, Nagy A., Kota, Bokor, Quirikó, Kovács A., Mága, Madzin.

Tolna-Mözs: Ősz – Horváth H., Kaiser, Varga A., Üveges. Csere: Farkas K., Szalkai.

Gól: Pádár (13.), Kota (30.).

A párharcot 2–1-re nyerte meg a HTE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!