Wimbledon

2019.07.09. 20:02

Elődöntős lett a Babos, Mladenovic páros

Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős bejutott a legjobb négy közé a wimbledoni teniszbajnokság női párosversenyében.

France's Kristina Mladenovic (R) and Hungary's Timea Babos celebrate after winning against China's Duan Ying-Ying and China's Zheng Saisai in the women's doubles final match, on day fifteen of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on June 9, 2019. (Photo by Martin BUREAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Martin Bureau

A duó eredetileg nyolcaddöntőt játszott volna kedden, de ellenfele – az Alize Cornet, Petra Martic francia, horvát páros – sérülése és visszalépése miatt már a legjobb nyolc között vívott mérkőzést.

Az első szettet a hetedikként rangsorolt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh kettős nyerte a negyeddöntőben, a folytatásban azonban már Babosék irányítottak. Ugyanolyan gyorsan kiegyenlítettek, mint ahogy hátrányba kerültek, majd a döntő játszmában korán brékelőnyt szereztek. Hét játékig őrizték is ezt az előnyt, de ekkor a rivális nyerte el az ő adogatásukat, majd 7:7-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor újabb brék következett, Babosék ismét előnybe kerültek, a szervajátékukban pedig 40-0-nél három meccslabdához jutottak, és ezek közül a harmadikat kihasználták. A meccs 2 óra 8 percig tartott.

Az idén Australian Open-döntős, Roland Garros-győztes magyar, francia duó tavaly a legjobb nyolc között búcsúzott a füvespályás londoni tornán. A női párosban kétszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea Wimbledonban eddig kétszer döntőzhetett ebben a számban, de 2014-ben Mladenoviccsal, majd 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedovával is alulmaradt.

Eredmény (női páros, negyeddöntő):

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Nicole Melichar, Kveta Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7

Forrás: MTI

Borítókép: Babos Tímea (szemben) és partnere, Kristina Mladenovic (háttal) egy korábbi mérkőzések

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában