kosárlabda

2018.04.24. 10:45

Ez egy másik döntő lesz Mansaré szerint

A múlt szerdai, zalaegerszegi meccs vége előtt egy másodperccel Mansaré Manty Anna dobta azt a kosarat, amellyel az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I.-es női csapata kiharcolta a döntőbe jutást.

Rónai Gábor, fotó: Zalai Hírlap

– A szó szoros értelmében nagy dobás volt ez öntől Zalaegerszegen! Nem izgult?

– Dehogynem! Hatalmas kő esett le a szívemről, amikor láttam, hogy a labda behullik a gyűrűbe – felelte Mansaré Manty Anna, a 66–65-ös KSC-sikerrel záruló egerszegi elődöntős meccs hőse. – A zalaiak egy ponttal vezettek, ha hibázok, jött volna a harmadik elődöntős mérkőzés.

– Így akarta, vagy így alakult? Nekem bevallhatja!

– Nem számítottam rá, hogy én kapom meg a labdát, mert nem vagyok az a tipikus befejező ember. De amikor láttam, hogy Studer Ági hozzám passzol, igazából nem is gondolkodtam, csak a levegőben bepöciztem a labdát a kosárba. Ha a talajról elrugaszkodva dobom kosárra, lehet, hogy letelik az a kevés idő. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokat ért a kosár.

– Ennyire kemény ellenfél volt a Zalaegerszeg?

– Nagyon jó kis csapat a Zete, igazából én magunkhoz hasonlítanám. Ők is a végsőkig, az utolsó pillanatokig tudnak küzdeni, ráadásul van négy nagyon jó légiósuk. Kemény ellenfelek voltak, az alapszakaszban egyszer le is győztek bennünket. Most azért a vereségért is sikerült visszavágnunk nekik.

– Jön a döntő, megint jön a Sopron elleni csata. Tavaly alulmaradtak velük szemben, most összejön az arany?

– Nem lehet összehasonlítani a kettőt. Tavaly úgy vágtunk neki a döntőnek, hogy sokunknak ez volt az első ilyen komoly tétmérkőzése. Az első meccsen ez meg is látszott a játékonkon. Túlizgultuk, a soproniak pedig kihasználták ezt, és elvették a pályaelőnyünket. Idén más a helyzet, rengeteg nemzetközi meccset játszottunk, sok tapasztalatot szereztünk, ráadásul úgy várhatjuk a soproniakat, hogy az alapszakaszban egy ízben megvertük őket, és a Magyar Kupa-döntőjében is győztünk ellenük. Ráadásul úgy, hogy ők voltak hazai pályán. Az alapszakasz ismételt megnyerésével megint kiharcoltuk magunknak a pályaelőnyt, és aki tudja, hogy milyen fantasztikus közönségünk van, az tisztában van vele, hogy ez mekkora fór. Néztük a soproniakat az Euroliga-döntőben, szurkoltunk nekik, de most azon leszünk, hogy ezúttal mi örülhessünk a párharc végén.

Hatalmas az érdeklődés a döntő belépőjegyei iránt

Senki sem akarja kihagyni az Atomerőmű KSC Szekszárd történetének második bajnoki döntőjét. A Sopron Basket elleni, csütörtökön kezdődő párharc hazai mérkőzései iránt óriási az érdeklődés, nagyon sokan ott akarnak lenni a városi sportcsarnokban. A klub a hivatalos honlapján fel is hívja a drukkerek figyelmét arra, hogy érdemes elővételben megváltani a belépőjegyeket, amit kedden, szerdán és csütörtökön 9 és 15 óra között tehetnek meg a szurkolók a szekszárdi városi sportcsarnokban, az emeleti KSC-irodában, illetve nyitvatartási idő alatt a Séd Sörözőben. A találkozóra a teljes árú jegy 1500, a nyugdíjas és diákjegy 1000 forintba kerül.

A három nyert mérkőzésig tartó döntő első felvonását most csütörtökön 18 órától játsszák Szekszárdon, és az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

A további menetrend, április 29.: Sopron–KSC 18 óra. Május 3.: KSC–Sopron 20 óra. Május 6.: Sopron–KSC 20 óra (ha szükséges). Május 10.: KSC–Sopron 16 óra (ha szükséges).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!