kosárlabda

2020.03.23. 11:36

Ez volt a kosárszezon

TN

Fotó: Kiss Albert

Lefújta a pontvadászatokat a hazai szövetség, nem avattak bajnokot, és érmeket sem osztottak. A csonka szezonnak így is akadtak emlékezetes pillanatai, a koronavírus-járvány kitörése előtt még éppen megrendezték a nők Magyar Kupa-döntőjét, ahol az Atomerőmű KSC Szekszárd ezüstérmet nyert (a férfiakét áprilisban rendezték volna). Amikor az MKOSZ véget vetett az idénynek, a KSC és az Atomerőmű SE is harmadik helyen állt a bajnoki tabellán, s mindkét csapatot illetően benne volt, hogy éremmel zárják a 2019/2020-as idényt.

Időközben az eurobasket.com internetes oldal értékelte a bajnokságokat. A férfi NB I.-ben Shannon Evans, az ASE amerikai légiósa is bekerült a szezon álomcsapatába, amelyben három körmendi (Frank Turner, Jordon Vranado, Travis Taylor) és egy szombathelyi (Perl Zoltán) kapott helyet. Evans lett így az év hátvédje. A magyar csapatban Váradi Benedek (Falco), Perl Zoltán, Benke Szilárd (Falco) és Tóth Ádám (Debrecen) mellett Lóránt Péter, az ASE centere is helyet kapott. A paksiaknál Nick Faust teljesítményét emelte még ki a portál.

A nőknél két KSC-kosaras is ott van az álomcsapatban. Studer Ágnes és Tyuanna Marshall mellett Jelena Milovanovics-Brooks (Sopron), Megan Gustafson (NKE-Csata) és Alisia Jenkins (TFSE-MTK) kapott helyet a legjobb ötösben. Studer érthetően a magyarokból álló válogatottnak is tagja, Marshall pedig a légiósválogatottban van ott. A Bosman-csapatban Marie Ruzicková tudta beverekedni magát Sanja Mandic (PINKK), Milovanovics-Brooks, Maja Skorics (DVTK) és Alekszandra Crvendakics (Sopron) társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!