karate

2019.02.27. 17:20

Ezüstöt és bronzot is hozott haza a Bátaszék SE

Rónai Gábor

Fotó: TN

Karate Egy ezüsttel és egy bronzzal tért haza a Pozsonyban megrendezett 39. Slovak Open-ről a Bátaszék SE. Óriási dolog ez, hiszen a Grand Prix-re huszonkét országból több mint ezerötszáz versenyző nevezett, s ahogy Nagy Ákos, a bátaszékiek edzője fogalmazott: „Túlzás nélkül elmondható, hogy az egyik legerősebb közép-kelet európai csapatokat felvonultató verseny ez, ahol a győztes mérkőzéseket is komolyan kell kezelni, az éremszerzés pedig már a kiemelkedő kategória”. Nos, ebben a versenyben lépett fel a dobogóra a két bátaszéki fiatal.

A legfényesebb érmet Steigler Bence (-40 kg) szerezte, aki négy körön túljutva került be a 10-11 évesek döntőjébe, de 0:0-ás döntetlennel ellenfelét ítélték jobbnak. Nagy bravúrt hajtott végre Bognár Barna, aki három körön keresztül nyert, majd egy ukrán versenyző állította meg, ezt követően pedig további két győzelemmel a bronzéremig menetelt a GP legnépesebb, 52 főt felvonultató mezőnyében. A bátaszéki indulók közül Izsák Bence hetedik lett, Kiss Bánk Botond egy kört teljesített, Szabó Evelint, Győri Liát és Nagy-Jánosi Botondot pedig csak egy hajszál választotta el a győztes meccstől.

„Nagyon büszke vagyok a versenyzőinkre, hogy vidéki klubként egy szűk elit, a Szlovák Open érmesei közé tartozhatunk ismét. Néhány éves újjáépítés és átszervezés után ismét remekel a csapat. Természetesen a siker közös, mert egymás segítése, az edzőpartnerek hatékony munkája nélkül nem menne. Köszönöm az élményt!” – mondta Nagy Ákos.

Borítóképünkön: Bognár Barna, Nagy Ákos edző és Steigler Bence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!