labdarúgás

2018.11.24. 19:19

Ezúttal sem bírt egymással a Paks és az Újpest

Egymás után hetedik NB I-es mérkőzésén született döntetlen a két együttes között, ezúttal a Szusza Ferenc Stadionban végeztek 1–1-re a felek.

Berg Sándor

Fotó: Koncz György

A helyzetek alapján a győzelem megszerzéséhez az Újpest állt közelebb, amely a mérkőzés jelentős részében irányította a mérkőzést, de az egységesen védekező Paks állta a sarat.

Egy óra játék után Zsótér Donát indította a gyorsan futó Giorgi Beridzét, aki – lehagyva Kulcsár Dávidot – a bal oldalon a későn kifutó Rácz Gergő mellett bepasszolta a labdát a kapuba, ezzel a lilák fölénye góllá érett.

A bekapott gólra reagálva Simon András mellett Bartha Lászlót is csatasorba állította Csertői Aurél, s ebben a szezonban nem először jött be a szakember húzása: a 84. percben pontrúgás után Haraszti Zsolt adott remek passzt a 16-oson belül álló Barthának, aki lekészítette a labdát és jobbal kirúgta a hosszú sarokot.

A Paks 284 perc után volt ismét eredményes a bajnokságban, de ezzel az egy ponttal továbbra is a nyolcadik helyen állnak a zöld-fehérek a tabellán.

Az atomvárosiak jövő szombaton a listavezető Ferencvárost fogadják a Fehérvári úton (19.30 óra).

OTP Bank Liga, 15. forduló

Újpest FC–Paksi FC 1–1 (0–0). Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1435 néző. Vezette: Solymosi (Berettyán, Farkas B.)

Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Ristevski, Burekovics – Nwodobo, Szankovics, Zsótér (A. Diallo, 81.), Onovo, Beridze – Novothny (Nagy D., 62.). Edző: Nebojsa Vignjevics

Paks: Rácz G. – Kulcsár D., Fejes A., Gévay, Báló – Egerszegi – Haraszti, Papp K., Bertus (Bartha, 69.), Remili (Simon A., 59.) – Hahn (Vági, 91.). Edző: Csertői Aurél

Gólszerzők: Beridze (60.), illetve Bartha (84.).

Sárga lap: Bojovics (86.), illetve Fejes A. (28.), Kulcsár D. (52.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!