Kézilabda

2017.10.09. 12:00

Fölényes sikerrel kezdett a címvédő

A Ferencváros 34–31-re kikapott az előző idényben ezüstérmes macedón Vardar Szkopje otthonában a női Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén. 

Balázs László

A Ferencváros 34–31-re kikapott az előző idényben ezüstérmes macedón Vardar Szkopje otthonában a női Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén. Az utolsó tíz percben az FTC 8–1-es sorozatot produkált, ezzel elkerülte a súlyos vereséget. A macedón csapat legeredményesebb játékosa a szerb Dragana Cvijic és Andrea Lekic volt 7 góllal, a Fradiban Faluvégi Dorottya is 7 találattal zárt.

A címvédő Győri Audi ETO KC 11 góllal legyőzte a dán Midtjyllandot (27–16). A magyar csapat játékosai közül Anne Mette Hansen, Tomori Zsuzsanna és Jana Knedlikova hiányzott sérülés miatt. Ambros Martín vezetőedző a hajrában minden cserejátékosának lehetőséget adott, de a fölényes sikert ez sem veszélyeztette. A győrieknél a 6 gólig jutó Görbicz Anita volt a legeredményesebb, míg a dán bajnokságban legutóbb bronzérmes vendégcsapatnál Sabine Pedersen 4 találatig jutott.

A férfiaknál a MOL-Pick Szeged hazai pályán 26–26-os döntetlent játszott a címvédő macedón Vardar Szkopje együttesével. A hazaiak közül Jonas Källman, Bodó Richárd és Balogh Zsolt betegen, Matej Gaber sérülten vállalta a játékot, Bánhidi Bence mandulagyulladás miatt nem léphetett pályára. A Vardarnál csak az irányító Igor Karacic játékát nélkülözték. A Vardar – és egyben a mezőny – legeredményesebbje, Vuko Borozan volt nyolc góllal, a szegedieknél Denis Buntic 5-ig jutott.

A B-csoportban a Telekom Veszprém hazai pályán a 6 gólos Momir Ilics vezérletével 26–24-re legyőzte a német THW Kielt. A mezőnyben már csak a Veszprém, illetve az alsó ágon a francia Montpellier százszázalékos. B. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!