rb leipzig

2019.05.29. 15:00

Gulácsiékat négy éven belül aranyéremig repítené az új edző

Négy éven belül meg akarja nyerni a csapattal a német labdarúgó Bundesligát Julian Nagelsmann, a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig új vezetőedzője, aki július 1-jén áll munkába.

18 May 2019, Rhineland-Palatinate, Mainz: Soccer: Bundesliga, FSV Mainz 05 - 1899 Hoffenheim, 34th matchday in the Opel Arena. The Hoffenheim coach Julian Nagelsmann gives instructions after 3:2. Photo: Thomas Frey/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Thomas Frey

A 31 éves szakember, aki 2016 óta a Hoffenheimet irányította, szerdán azt nyilatkozta, hogy ha nem sikerül elérnie a kitűzött célt, akkor Lipcséből is csak olyan klubhoz igazolna, amellyel van esélye bajnokságot nyerni.

„Persze lehetséges, hogy ha a Leipziggel nem nyerek Bundesligát, akkor más csapatok már nem is akarnak majd együtt dolgozni velem”

- tette hozzá Nagelsmann.

A szakvezető a bajnoki cím mellett a Német Kupát is el akarja hódítani a lipcsei együttessel,

amely a másfél hete zárult szezonban a Bundesligában harmadik lett, a kupadöntőben pedig 3-0-ra kikapott a bajnok Bayern Münchentől.

A Bajnokok Ligáját illetően Nagelsmann azt mondta, a csoportkörből mindenképp tovább akar jutni a csapattal,

különösen úgy, hogy a Hoffenheimmel ez nem sikerült neki. Korábbi együttesével Német Kupát sem tudott nyerni.

Nagelsmann már az idény közben megállapodott az RB Leipziggel abban, hogy a következő szezonban átveszi a vezetőedzői posztot Ralf Rangnicktól, aki a folytatásban a lipcsei klub sportigazgatója marad.

Forrás: MTI

Borítókép: Nagelsmann nem szórakozik, ha kell, kiordítja a játékosokból a győzelmet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában