Labdarúgás

2019.06.21. 11:30

Gyánó búcsúzik, bajnoki döntőt is játszanak

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Gyánó Szabolcs (borítóképünkön középen) szombaton búcsúzik az aktív játéktól. Az egykori Vasas-, ZTE- és Pécsi MFC-csatár megjárta a portugál ligát (az Académica Coimbra és a Beira Mar gárdájában játszott) is, az elmúlt három és fél szezonban a megye egyes Majosi SE játékosa volt. Sorozatos sérülései miatt sok meccset kihagyott, de így is eljutott 62 találkozóig és 41 gólig. Tagja volt a négy éve ezüst-, két éve bronzérmes együttesnek.

Most jelenlegi csapata, és a barátaiból, egykori játszótársaiból összeállított egylet meccsel 15 órától, a tervek szerint harminc perces fél­időkkel, hogy a vacsorára, a beszélgetésre és a nosztalgiázásra is maradjon idő.

Ünnepi lesz a hangulat Bátaapátiban is, ahol a helyi sportesegyület 25. születésnapját ünnepli. Reggel tíztől kettőig pattog majd a labda a pályán, jelenlegi és egykori Apáti-spílerek kergetik a bőrt. Lesz egy kis ünnepség is, amelyre meghívást kaptak a környékbeli települések polgármesterei, de Süli János, a megyei fociszövetség elnökét és Krausz Mártont, az MLSZ Tolna megyei sportigazgatóját is várják.

Őcsényben pedig szeniorok meccselnek egymással: a házigazda öregfiúk a budapesti szenior ligában játszó, s ott harmadik helyen záró MTK-val csapnak össze. A három és fél évtizedes múltra visszatekintő sárközi egylet a múltban már vendégül látta a Ferencvárost, az Újpestet, a Vasast, a Videotont, a Pécsi MFC-t, és a Dárdai Team-et is. Horváth István „Tyuki” lapunknak elmondta, hogy évente tíz meccset vívnak, a szezont mindig egy neves ellenfél elleni fellépéssel koronázzák meg. Az MTK-ban Cservenkai Donát, Kékesi Rezső, Jakab Emelér, Koltai Sándor, vagy Schön Szabolcs is pályára lép. A mérkőzés 17.30-kor kezdődik.

Iregszemcsén vasárnap viszont tétre megy a játék: a megyei III. osztály Keleti csoportjában aranyérmes ASE Paks és a Nyugati csoportban bajnok Majosi SE a megye hármas „abszolút” bajnoki címért játszik. A meccs 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!