kosárlabda

2017.12.20. 12:31

Győrben búcsúzik el az idei évtől a BKSE

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC vendégeként zárja az esztendőt a Knipl Kft. Bonyhádi KSE a férfi NB I/B-s kosárlabda-bajnokság Piros csoportjában. Morgen Frigyes bízik benne, hogy az elvégzett munka végre az eredményben is meglátszik majd.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Az Oroszlány elleni mérkőzéshez (70–82) hasonló, de annál is szebb játékkal és eredménnyel szeretné zárni az évet a Bonyhádi KSE. Egyszerű dolga ezúttal sem lesz Morgen Frigyes csapatának, amely idegenben még nem tudott meccset nyerni, míg a Győri KC százszázalékos a saját csarnokában.

„Mindent megteszünk azért, hogy jó mérkőzéssel búcsúzzunk el az évtől, a Veszprém elleni idegenbeli és az Oroszlány elleni hazai bajnokin már mutattunk biztató jeleket – kezdte a bonyhádiak edzője. – Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a kisalföldiek hazai veretlensége magáért beszél, ráadásul elég szűk lesz a rotációs lehetőségünk. Tömösváry Máté teljes combizomszakadás miatt biztosan nem lép pályára, lábsérülés miatt kérdéses Kovács Balázs játéka is, de Pechár Csaba és Fetzer Maximilián sem tart velünk Győrbe” – sorolta a hiányzókat Morgen Frigyes.

A vendéglátók ugyan veretlenek hazai pályán, de az öt ellenfelükből csak a Békés és a MEAFC áll náluk előkelőbb helyen a tabellán – előbbit kilenc (99–90), utóbbit kettő (87–85) ponttal győzték le –, az MTK Törökbálint (72–71), a Bp. Honvéd (86–79) és a Nagykőrös (97–83) is az alsóházban helyezkedik el. A Vasas viszont csak egy utolsó másodperces dobással tudta legyőzni a Nárai Bence és Ruják Bence vezette győrieket hazai pályán (79–80). A nyolcvan feletti átlag kapott pont biztató lehet a völgységiek számára.

„Komplex csapatról van szó, így nem készültünk külön senkire sem, megpróbálunk a saját ritmusunkban játszani és rájuk erőltetni az akaratunkat. Remélem, hogy a korábbi pechszéria után, ami minket jó ideje kísér és kísért, végre nekünk jön ki a lépés” – fogalmazott az edző.

A bonyhádiak utolsó öt meccsüket elveszítették, legutóbb pedig másfél hete léptek pályára az OSE Lions ellen.

„A hosszabb pihenő mindenképpen jól jött, így több időnk volt a felkészülésre. Ahogy említettem, az utolsó két meccsünkön a vereség ellenére, ha lehet ilyet mondani, jó szájízzel hagytuk el a parkettet. Ez lendületet adott számunkra, nagyobb elánnal edzettek a fiúk, akik minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy megszakadjon a rossz sorozatunk. Bízom benne, hogy az elvégzett munka meghozza a várt sikert” – zárta a bonyhádi tréner.

Nem marad sok idő a pihenésre

Már az újév első hetében pályára lép a Knipl Kft. Bonyhádi KSE az NB I/B Piros csoportjában. 2018. január 5-én (péntek) a sereghajtó Budapest Honvéd gárdáját fogadják Somogyfoki Szabolcsék a zombai sportcsarnokban 19.30 órától. A hónapban ezen kívül még három mérkőzést játszanak, 10-én a Nyíregyháza Blue Sharks, 13-án a Calle Pubfood Békés vendégei lesznek, 26-án pedig a PVSK-Kronosz Kiadót látják vendégül a bonyhádiak, akik az alapszakaszt április 14-én, a Bp. Honvéd vendégeként zárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!