kosárlabda

2018.04.09. 20:32

Győzelemmel avatta fel új sportcsarnokát a BKSE

Egy év paksi és zombai ingázás után birtokba vehette a Knipl Kft. Bonyhádi KSE a város új sportcsarnokát. A völgységieket telt ház és remek hangulat köszöntötte, amit Tömösváry Mátéék győztes bajnoki mérkőzéssel háláltak meg.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Kétezer-tizenhét április 7. Ekkor játszotta utolsó hazai mérkőzését a Bonyhádi KSE a város régi sportcsarnokában. Azóta a völgységi gárda megfordult a paksi Gesztenyés úton, a 2017/2018-as szezonban pedig Zombán fogadta ellenfeleit Morgen Frigyes együttese.

Kétezer-tizennyolc április 7. A búcsúmérkőzéshez képest pontosan egy évvel később birtokba vehette a bonyhádi kosárcsapat a Völgység fővárosának új sportcsarnokát, méghozzá nem is akármilyen mérkőzéssel.

„Nem mindennapi, hogy egy megyei kisvárosban ilyen, minden igényt kielégítő létesítményt adjanak át. A sport iránt érdeklődőknek plusz töltetet ad, hogy ilyen körülmények között készülhetnek a versenyekre, mérkőzésekre. Ez pedig nagyban hozzájárulhat majd a további sikerekhez. Ezen leszünk mi is” – osztotta meg véleményét Morgen Frigyes, a bonyhádiak edzője.

Visszakanyarodva a kosárlabdához, fontos találkozó volt a Győr elleni alapszakasz-mérkőzés a BKSE számára. Az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat az alsóházban folytatja a rájátszást, de nem mindegy, hogy az oda-visszavágós párharcot melyik csapat kezdi otthon.

A szurkolókra ezúttal sem lehetett panasz, akik csordultig töltötték meg szombat délután a csarnokot, élesben is letesztelve annak strapabírását. Ahogy a létesítmény, úgy a bonyhádi csapat is jelesre vizsgázott. Pedig nem így indult a mérkőzés.

A dobótávolságot még nem sikerült tökéletesen bemérniük a hazaiaknak, ami az első öt–tíz perc játékára rányomta bélyegét. Rengeteg ziccert hagytak ki Baki Sándorék, s négy perc után nem úgy tűnt, hogy „hurrá hangulat” lesz a lefújás után (1–8). A középső két negyedben aztán régi fényében tündökölt a BKSE, öt triplával is megszórták a kisalföldieket, ami – hat nyeretlen bajnokit követően – győzelemre vezette Jilling Lászlóékat.

„Új csarnok és győzelem ide vagy oda, egy valami nem változik. Somogyfoki Péter mellett Bojan Lazicsra sem számíthattam, míg Fetzer Maximilián a találkozó elején sérült meg. Viszont volt egy Jilling Lászlónk, egy Tömösváry Máténk és egy Somogyfoki Szabolcsunk, akik extra teljesítményt produkáltak – mondta a bonyhádiak edzője. – A győzelem ellenére még nem vagyunk kint a gödörből, célunk, hogy bennmaradjunk a Piros csoportban, és ezért mindent meg is fogunk tenni. Van egy remek csarnokunk, ahol jövőre is a másodosztály erősebb csapatait akarjuk fogadni” – tette hozzá Morgen Frigyes.

Férfi NB I/B, Piros csoport, 25. forduló

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 68–63 (15–16, 13–15, 24–12, 16–20). Bonyhád, 400 néző. Vezette: Varga Z., Minál, Nyilas.

Bonyhád: JILLING L. 19/12, Csobán 6/6, Gébert 4, Baki S. 3, TÖMÖSVÁRY 15. Csere: SOMOGYFOKI Sz. 19/9, Major M., Grebenár 2, Kovács B., Fetzer.

Győr: Ruják B. 12/3, Gáll D., PUSZTA D. 21/15, HORVÁTH Á. 13/9, Gombás 2. Csere: Nagy T. 5/3, Csaba Gy. 8/6, Domsitz 2.

A bonyhádiak szombaton a Bp. Honvéd otthonában zárják az alapszakasz-bajnokságot (kezdés: 18 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!