Interjú

2017.07.13. 16:25

Halász Gábornak elege lett a sok fogyásból, de...

Nem vonul vissza, de cirkálósúlyban többet nem lép a kötelek közé. Halász Gábor, az Unio Box Team ökölvívója az októberi, szekszárdi gálán már nehézsúlyban fog bunyózni.

Rónai Gábor

A szekszárdiak kedvence (jobbra) csalódottságában elgondolkozott azon, hogy szögre akasztja a kesztyűjét

Fotó: Makovics Kornél

– Négy nap eltelt a meccs óta, enyhült a csalódottsága?

– Szemernyit sem, még mindig bosszant, hogy nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna – mondta Halász Gábor, aki szombaton technikai K.O.-val szenvedett vereséget az orosz Jurij Kazsinszkijtól a Jekatyerinburgban megrendezett WBO-címmeccsen.

– Mi volt a baj?

– Nem akarok kifogásokat keresni, de sajnos nagyon megéreztem a fogyasztást. Már a bemelegítés sem volt az igazi, nem úgy pattantak az ütéseim, ahogy szoktak, a lábaim is lassabban mozogtak, fejben sem voltam ott százszázalékosan. Őszinte leszek: gyenge voltam. Az biztos, hogy ez volt az utolsó, többet nem vállalok be ilyen fogyasztást.

– Tehát nem hagyja abba?

– Akkor, a meccs után valóban úgy voltam vele, hogy kész, vége, befejezem. Nagyon el voltam keseredve, de átrágtam magamat a dolgokon, és úgy döntöttem, hogy csinálom tovább. Hiányozna a bunyó, már kedden elmentem úszni, mozogtam egy kicsit. Én nem olyan ember vagyok, aki eldől a kanapén, és várja, hogy elteljen a nap.

– Milyen volt az orosz srác?

– Olyan, mint a videókon, erős, dinamikus, nem véletlenül áll ilyen előkelő helyen a cirkálósúlyú rangsorban. Az első menetben alig volt találat, aztán a másodikban a májam tájékán eltalált, összegörnyedtem, és bár a bíró nyolcig elszámolt, felálltam, folytattam. A végén aztán váratlanul nekem jött és ellökött. Nem is ütött meg, mégis leléptettek. Ha ezt az első ütésnél teszi meg, nem szólok, de így… A bíró a meccs után annyit mondott, hogy elnézést, ez mindent elárul.

– Mit mondott a menedzsere, Petrányi Zoltán?

– Annyit, hogy az első menettel nem volt semmi baj, az pedig, hogy így alakult, benne

van a pakliban. Úgy meg különösen, hogy Oroszországban egy orosz ellen orosz pontozókkal az asztalnál kapok ki. Sok mindent nem tehetek.

A szekszárdiak kedvence (jobbra) csalódottságában elgondolkozott azon, hogy szögre akasztja a kesztyűjét

– Akkor mostantól már csak nehézsúly?

– Igen, ez már biztos. Még egyszer nem teszem ki magam ilyen kínoknak, a szakemberek is azt mondják, hogy ne gyötörjem magam, maradjak a királykategóriában. Nagyon bánt, hogy az elmúlt meccseken a hirtelen fogyasztás miatt nem tudtam kiadni magamból a maximumot, a nehézsúlyban ez nem fordulhat elő. Érzek magamban annyi erőt, elhivatottságot, hogy még jó pár évig folytassam, és bebizonyítsam, hogy ha nincsenek hátráltató tényezők, sokkal többre vagyok képes.

– Az októberi szekszárdi gálán már nehézsúlyban bokszol?

– Ha sikerül megállapodnunk valakivel. Bár azt is látni kell, hogy ez a kategória nem olyan népes, mint a cirkálósúly. Bogdán Golyó Zsolt a címvédő, a legjobb magyar, mellette talán még Zsalek Ferenc az, aki rendszeresen bunyózik. A szomszédos országokban viszont vannak jó nehézsúlyú ökölvívók, az is benne van a pakliban, hogy egyiküket elhozzuk Szekszárdra. Először azonban a költségvetést kell összerakni. Nem könnyű, mert kevés vállalkozó támogatja a bokszot, pedig ha egyszer megtapasztalnák, hogy milyen sokan szeretik, hogy rendre telt ház van a sportcsarnokban, akkor ők is látnák, hogy jó helyre megy a pénzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!