KÉZILABDA

2019.09.14. 08:26

Három megyei csapatnak két célja van az idényben

A Tamási KC és a Tolna KC személyében két régi, a Szekszárdi Fekete Gólyák KC jelenlétével egy új megyei csapat harcol majd a hétvégén kezdődő női NB II-es kézilabda-bajnokságban.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Legutóbb a 2012/2013-as szezonban szerepelt három Tolna megyei csapat az NB II-ben, akkor is e három klub adta a szereplőket: a Tolna KC-t, a Tamási KC-t és a Szekszárdi Fekete Gólyák KC második együttesét.

Hét év elteltével előbbi két gárda most is elégedett lenne az akkori helyezésével (a kilenccsapatos bajnokságban a Tamási ötödik, a Tolna hatodik lett), elsősorban ugyanis a biztos bennmaradás a céljuk.

Varga László az új szezonban már nem számíthat Kersák Noémire, Lanczki Eszterre és Lanczki Enikőre, az érkező oldalon egyedül Schmidt Nikolett neve szerepel, aki egy év kihagyás után tér vissza a pályára (a 2017/2018-as idényben Salgótarjánban kézilabdázott).

„A bennmaradás kiharcolása a célunk, mégpedig az elért helyezésünkkel. A mezőny nem lett könnyebb a tavalyihoz képest, hiszen a feljutó Csurgó helyett megkaptuk a Szekszárdot” – mondta a tamásiak edzője.

Tolnán a 7-8. hely megszerzése a cél, valamint a fiatalok beépítése a felnőttek közé. A tavalyi keretből az idén már nem vállalta a játékot Gaál Orsolya és Majsai-Sipos Ágnes, de visszatért Rikkers Kata, valamint érkezett Tancsa Zsuzsanna, Molnár-Steiner Éva és Wiedemann Ágnes.

„Természetesen az ifjúsági játékosok beépítése is tervek között szerepel, így Domsa Éva, Szmacska Liliána, Gajai Gréta és Schuck Diána a felnőttkerethez tartozik majd a következő idénytől” – mondta Gálné Vigh Zsuzsanna.

A megyeszékhelyen más a prioritás. „Megpróbálunk visszajutni, de már most látszik, ez nem lesz egyszerű feladat. Erre csak a bajnoknak van lehetősége, s a Pécs nagyon megerősödött – mondta Tabajdi Ferenc. – A nyáron elvégeztük, amit el kellett, ott vagyunk, ahol kell. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, a tornákon jól szerepeltünk, de éppen a baranyaiak ellen teljesítettünk alul. Össze kell még szoknia a társaságnak” – jegyezte meg a vezetőedző.

Az NB I/B-ből búcsúzó keretből távozott Farkas Anita, Gyenis Patrícia, Schell Gabriella és Szita Katalin, a bajnok ifjúsági csapatból felkerülők mellett a klub korábbi játékosa, Kapás Tekla is a Gólyákat erősíti majd az új szezontól.

Borítóképünkön: Nagy Szilvia maradt az FGKC-nál, rutinjával sokat tehet, hogy visszajusson csapata az NB I/B-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!