Dinamo Zagreb

2018.06.06. 16:01

Hat és fél év börtönre ítélték a korábbi ügyvezetőt

Adócsalás és a játékosok eladásából származó bevételek megcsapolása miatt hat és fél év börtönbüntetésre ítélte az eszéki bíróság Zdravko Mamicot, Dinamo Zagreb labdarúgóklub korábbi ügyvezető elnökét.

(FILES) In this file photo taken on November 18, 2015, Dinamo Zagreb's chief Zdravko Mamic talks during a press conference in Zagreb. Croatian football strongman and former Dinamo Zagreb chief Zdravko Mamic was sentenced on June 6, 2018, to six-and-a-half years in prison over multi-million-euro abuse of power and graft. / AFP PHOTO / STR

Forrás: AFP/STR

Fotó: AFP

A törvényszék szintén letöltendő szabadságvesztést szabott ki Mamic testvérére, a korábbi vezetőedző Zoranra, aki négy év 11 hónapot kapott.

Mellettük a Dinamo vezetésének egykori tagját, Damir Vrbanovicot hároméves, míg az adóhivatal korábbi illetékesét, Milan Pernart négy év két hónapos büntetéssel sújtotta a bíróság. Vrbanovic személye azért érdekes, mert jelenleg is a Horvát Labdarúgó Szövetségnél dolgozik.

Az ítélet szerint a vádlottak a Dinamo játékosainak eladásakor fiktív szerződéseket készítettek, amelyeken keresztül 15 millió eurót sikkasztottak el. Zdravko Mamicot ezen felül 1,6 millió eurónak megfelelő összegű adócsalásban is bűnösnek találták.

A nem jogerős ítéletek kihirdetésénél egyik vádlott sem volt jelen a bíróságon. Zdravko Mamic, aki a hét elején Boszniába utazott, az ítéletet „szégyenteljesnek” nevezte.

Borítókép: Zdravko Mamic még 2015-ben

AFP / STR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában