cselgáncs

2020.02.09. 17:29

Helyezetlenül zárt a két paksi dzsúdós

Berg Sándor

Pupp Réka

Fotó: Molnár Gyula

Sikerélmény nélkül ért véget Pupp Réka és Cirjenics Miklós számára a párizsi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-torna.

Az Atomerőmű SE 52 kilogrammos cselgáncsozójának nem volt szerencséje a sorsoláskor. Az első fordulóban ugyan nem kellett tatamira lépnie, a következő körben viszont megkapta maga mellé a világranglista-második Ai Shishimét. Pupp végül két intés után a második perc végén egy vazaarival maradt alul a japánnal szemben.

A 100 kilogrammosok között induló Cirjenicsre a két éve junior Eb-ezüstérmes Simeon Catharina várt, s a világranglistán nyolc hellyel hátrébb álló holland szűk három perc után ipponnal kerekedett felül a paksin.

A másik négy magyar cselgáncsozó is helyezetlenül zárt: Szabó Frigyesnek (73 kg) három, Gőz Rolandnak (90 kg) kettő, Salánki Evelinnek (78 kg) és Sipőcz Richárdnak (+100 kg) egy-egy meccs jutott. Igaz, utóbbi rögtön a sportág koronázatlan királyával, a francia Teddy Rinerrel került szembe, akinek több mint hat percre volt szüksége a továbbjutáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!