futsal

2019.01.14. 18:24

Hetet vágott a Szekszárd az idei év első bajnokiján

A Szekszárd FC magabiztosan, a WSH Tolna-Mözs nehezen győzte le ellenfelét az NB I-es női futsalbajnokság 11. fordulójában.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Nem zajlott zökkenőmentesen a Szekszárd holtidénye, sérülések és betegségek miatt nem tudta azt az edzésmunkát elvégezni Micskó Márk együttese, amit szeretett volna. A miskolciak mégsem tudták nehéz feladat elé állítani az ukrán Anna Shulhát nélkülöző hazaiakat.

A borsodi reteszt a hetedik percben törték fel Ganczer Hajnalka révén, az első félidőben erre még hármat rápakoltak, hogy a második játékrész már örömjáték lehessen. Szebbnél szebb támadásokat vezettek, és gólokat lőttek, az összképbe csak Kovács Aliz hajrában szerzett találata rondított bele.

Amellett, hogy ez volt a szezon legnagyobb arányú győzelme a listavezetőnek, Kágyi Árvácska Rebekának külön emlékezetes marad:

a 18 éves, saját nevelésű játékos pályafutása első, majd második felnőttgólját szerezte.

„Az első pillanattól kezdve támadólag léptünk fel, szépen, kombinatívan játszottunk egy jó miskolci csapat ellen. Győzelmünkhöz nem férhetett kétség, a nehézségek ellenére a lányok nagyon jól teljesítettek. Náluk csak szurkolóink voltak jobbak, köszönet a fantasztikus hangulatért” – mondta Micskó Márk, a szekszárdiak trénere.

Volt miért revansot vennie a Tolnának, amely egy héttel korábban a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján meglepetésre 3–2-re kikapott hazai pályán aktuális ellenfelétől. Abból a keretből ezúttal Horváth Hanna, Szalkai Kitti és a fiatal Wiesner Dalma hiányzott, Halászi Kinga azonban ismét bevethető volt.

Ezúttal szebbik arcukat mutatták Varga Adélék, a kapitány gyors duplájával nyugtatta meg társait. Így is volt miért izgulni, hiszen a fővárosiak nem adták meg könnyen magukat, de a vendégeknek csak a szépítésre futotta.

„Jobban játszottunk, mint a kupameccsen, irányítottuk a mérkőzést, de még mindig sok helyzetet elhibázunk, ami később nem fog beleférni. Hiányzóink ismét voltak, remélem, hamarosan teljes kerettel tudunk dolgozni és meccset játszani!” – fogalmazott Nagy Roland, a tolna-mözsiek vezetőedzője.

Női NB I, a 11. fordulóban

Szekszárd FC–Miskolci Vénusz 7–1 (4–0).

Szekszárd, 500 néző. V.: Szabó P. (Sipos L., Mihálovics).

Szekszárd: Hargas – Megyeri, Vaskovets, Buchmüller, Ganczer. Csere: Melnyicsuk, Kágyi, Gősi, Jarova, Horváth K., Beke. Vezetőedző: Micskó Márk.

Miskolc: Ádám A. – Váradi, Milicki, Kovács A., Molnár E. Csere: Almási, Visnyánszki, Tirpák, Bunda-Tóth. Vezetőedző: Juhász Viktor.

Gól: Ganczer (10., 11.), Kágyi (16., 28.), Megyeri (7.), Jarova (29.), Beke (35.), ill. Kovács A. (37.).

WSH Tolna-Mözs–TFSE 3–2 (2–1).

Tolna-Mözs, 300 néző. V.: Domokos L. (Szabó P., Sipos L.).

Tolna-Mözs: Deczki – Halászi, Varga A., Urbán A., Farkas K. Csere: Garay-Simon, Hóbel. Edző: Nagy Roland.

TFSE: Terdik – Winternitz A.,Winternitz K., Koch, Juhász A. Csere: Kardos, Kajdy, Molnár-Sáska, Bagdi, Janicsek. Edző: Korozmán Krisztián.

Gól: Varga A. (14., 15.), Halászi (37.), ill. Bagdi (20.), Kajdy (38.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!