kosárlabda

2019.02.04. 18:48

Hosszú idő után kapott ki a DKSE együttese

A tabella tizedik helyén álló MOGAAC vendégeként a győzelem reményében lépett pályára a jó formában lévő Dombóvár, de hiányzott az akarat és harciasság.

Balázs László

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Férfi NB II, Nyugati csoport, a 14. fordulóban:

MOGAAC DSE–Dombóvári KSE 68-59 (15-19, 25-9, 13-17, 15-14). Mosonmagyaróvár. Vezette: Rokob, Erdős.

MOGAAC: Williams 4, Király 4, Tóth R. 4, BARUTA 23/9, HORVÁTH 16. Csere: NÉMETH 11/9, Nagy-Bíró 6, Kerényi. Edző: Laki Tibor. Dombóvár: Tóth K. 8, Kollár 14/3, Fetzer 11/3, Pölöske 4, Fazekas. Csere: Dávid 4, Farkas 13/3, Németh 2, Takács 3/3. Edző: Szőke Balázs.

A tabella tizedik helyén álló MOGAAC vendégeként a győzelem reményében lépett pályára a jó formában lévő Dombóvár. Az első negyedben a kezdeti passzivitás után magához ragadta a kezdeményezést a látogató, Farkas, illetve Dávid kosaraival négypontos előnyt harcolt ki az etap végére. A folytatás már nem sikerült ilyen jól, egy-két kósza dombóvári találat ellenében a lelkes hazai gárdának szinte minden sikerült, így 12 pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre az óváriak.

Nagyon gyengén védekezett a DKSE, hiányzott az akarat, a harciasság. A kék-fehérek nagyon jó szellemben kezdték a harmadik szakaszt. Összeállt a védekezésük, ennek köszönhetően rengeteg labdát szereztek. Sajnos támadásban továbbra is szenvedtek Fetzerék, nem hoztak jó döntéseket. Ennek ellenére a játékrész felénél 4 pontra felzárkóztak, amikor kaptak két demoralizáló triplát, és ismét tíz pontra nőtt a hazaiak előnye. A záró felvonásban több lehetőségük volt a vendégeknek arra, hogy szorossá tegyék a hajrát, de nem tudtak élni az eséllyel.

Egyik játékosban sem volt meg az a plusz, ami átlendítette volna a dombóváriakat a holtpontokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!