vizes vb

2017.07.30. 10:32

Hosszú a legjobb idővel döntős, Jakabos a 12. lett 400 méter vegyesen

Úszóink a vizes vb zárónapján sem pihennek.

Budapest, 2017. július 30. Jakabos Zsuzsanna a nõi 400 méteres vegyesúszás elõfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 30-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az előfutamokban két magyar közül elsőként Jakabos Zsuzsanna lépett rajtkőre: a 28 éves úszó végül a hatodik helyen csapott célba 4:41.40-es idővel, amely elmaradt idei legjobbjától.

Őt követte a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, aki Róma, Barcelona és Kazany után sorozatban negyedik vb-sikerére készül ebben a számban: a hazai közönség előtt már minden éremfajtából egyet-egyet szerzett klasszis azonnal az élre állt, mellúszásban azonban a 6-os pályán úszó japán Simizu Szakiko megelőzte. Gyorson Hosszú ellépett, és érvényesítette a papírformát, egy testhosszal 4:33.90-el – ez csak két tizeddel rosszabb idei legjobb idejénél – ért célba.

„Az volt a célom, hogy a mellettem lévőt megelőzzem, ez sikerült, ennek örülök, de így is sokan előttem végeztek. Nagyon kemény volt, de kiúsztam magam. Este szurkoljunk nagyon Katinkának!” – mondta rendkívül sportszerűen Jakabos.

Hosszú szokásához híven csak az esti döntőt követően értékeli teljesítményét.

Verrasztó Dávid a harmadik idővel döntős, Gyurta Gergely 18. lett 400 méter vegyesen

Verrasztó az 5-ös pályán a szám olimpiai bajnoka, a japán Hagino Koszuke mellett állt rajtkőre, s kiváló versenyzéssel, egy testhossz előnnyel, 4:11.89-es idővel diadalmaskodott.

„Azt hittem, hogy a japán gyorsabban fog menni, de nem gond, hiszen ott vagyok a döntőben” – mondta Verrasztó, aki hozzátette, nem az volt a nehéz, hogy az eddig hat napban nem úszott, hanem az elmúlt egy év.

4.03.08 perces országos csúccsal a tizedik helyen zárt, így nem jutott az esti döntőbe a Burián Kata, Sztankovics Anna, Szilágyi Liliána, Molnár Flóra összeállítású 4x100 méteres női vegyesváltó vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság zárónapján.

A fiatal összetételű együttes több mint fél másodpercet faragott a Dara Eszter, Pecz Réka, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn által 2009-ben Rómában úszott 4:03.63 perces időből. A váltó teljesítményéről mindent elmond, hogy a négy sportoló egymáson támaszkodva, teljesen kimerülve sétált ki a medencetérből, Molnár Flóra például fal fehéren, láthatóan komoly rosszulléttel küzdött.

A hatodik helyen jutott az esti döntőbe a Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Kozma Dominik összeállítású 4x100 méteres férfi vegyesváltó vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság zárónapján. A magyar négyes 3:33.35-ös idővel – amely csak bő három tizeddel marad el az országos csúcstól – futamában a negyedik helyen zárt.

Ez a döntő lesz este a világbajnokság utolsó versenye.

(Borítókép: MTI Fotó / Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!