labdarúgás

2019.08.23. 09:30

Jön a szezon első nagy derbije

Már a második fordulóban jön a megyei I. osztály egyik várva várt rangadója, a bajnoki címvédő Bonyhád VLC a legutóbbi bronzérmes Tamási 2009 FC otthonába látogat.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Sikeres kupafordulón vannak túl a tamásiak és a bonyhádiak is. A derbi házigazdái 2–2-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel búcsúztatták el a Tolna VFC-t, míg a szombati látogató egy hajrában szerzett góllal gyűrte le a Bátaszék SE-t. A bajnokságban is jól kezdtek: a Tamási 3–1-re győzött Dunaföldváron, a BVLC pedig 3–0-ra verte otthon a Kakasd SE-t. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kupa első fordulójában a tamásiak 5–1-gyel lépték le a Dombóvár FC-t, a bonyhádiak pedig 11–1-el búcsúztatták a kakasdiakat, akkor megállapíthatjuk, hogy kifejezetten jó formában vannak már most, a szezon elején. Az előző szezon egymás elleni eredményei a vendéglátó sikerét ígérik: a tamásiak saját pályájukon 1–0-ra nyertek, Bonyhádon egy ízben 2–2-t, egy ízben pedig 0–0-t játszottak.

Barics Péter, a Tamási 2009 FC edzője: – Jól sikerült a felkészülésünk, nagyjából olyan ritmusban zajlott, ahogy elterveztük. Ez meglátszott az idénykezdésünkön, viszont még így is az út elején járunk, sok mindenen kell még csiszolnunk. A srácok hozzáállása, az, hogy meghallgatnak, az, ahogy az edzéseken dolgoznak, sokat ígér, ebből még egy jó dolog is kisülhet. Benne vagyunk egy kemény periódusban, hat nap alatt három meccset kell játszanunk. Dunaföldváron nyerni tudtunk a bajnoki rajton, a Tolnát kiejtettük a Magyar Kupából – a továbbjutás akkor érte meg igazán, ha nem megy rá a bonyhádi meccsünk. Nagy csata lesz, az biztos, hiszen a Bonyhád egy remek csapat, ők a bajnoki címvédők, edzőjük, Köllő Roland alázatosan végzi a munkáját, jól látja a futballt, nem lesz könnyű dolgunk. A nyáron felgyorsult riválisunk, kicsit másfajta játékot játszanak, szombat este ki fog derülni, hogy ez jó nekünk, vagy rossz. Én is kíváncsian várom a rangadót. A keretből néhányan kisebb sérülésekkel bajlódnak, péntek este dől el, hogy kire számíthatok.

Köllő Roland, a Bonyhád VLC edzője: – Minden tétmeccsünket megnyertük eddig a szezonban. A kakasdiakkal kétszer is megmérkőztünk, a kupában simán legyőztük őket, a bajnokságban viszont tudatosabban védekeztek, akkor sokkal nehezebb dolgunk volt. Szerdán pedig egy masszív, szervezett Bátaszéket búcsúztattunk el a kupaselejtezőből, a kapunkra ugyan nem voltak veszélyesek, de végig koncentrálnunk kellett. A tamásiakat láttam játszani a kupában a dombóváriak ellen, igazán meggyőző játékot mutattak. A dunaföldvári különítménnyel erősödtek a nyáron, ráadásul gólkirályuk, Jammeh Haruna válláról lekerült az edzőséggel járó teher. Látszik rajta, hogy felszabadult, jobban élvezi a focit. Szeretnénk pontot szerezni a rangadón. Vannak sérültjeink, Pfaff Ferenc és Hambuch Milán játéka is kérdéses, Sebestyén Norbert viszont biztosan nem lép pályára. A strandfoci-válogatottból visszatérő Wirth Dániel és Szász Dávid már játszott ugyan szerdán, de még fásultak voltak, bízom benne, hogy szombatra már mindketten jobb állapotban lesznek.

A további program

Szombaton: Tolna VFC–Majosi SE (Vezeti: Álló T.) 17 óra. Dombóvár FC–Szedresi SE (Vezeti: Éreth A.) 17 óra. Teveli Medosz SE–Dunaföldvár FC (Vezeti: Pekoli D.) 17 óra. Vasárnap: Kakasd SE–Bátaszék SE (Vezeti: Szappanyos Sz.) 17 óra.

Sorsoltak a kupában

A Tevel Medosz SE a Bonyhád VLC-vel játszik a Magyar Kupa megyei selejtezőjének utolsó fordulójában – derült ki a tegnap megtartott sorsoláson. A párharc győztese az országos főtáblán folytathatja. A találkozót jövő szerdán 17 órakor játsszák Tevelen. A Tamási 2009 FC együttese erőnyerőként, játék nélkül jutott fel az országos táblára – közölte Krausz Márton, az MLSZ Tolna megyei igazgatója.

Megyei I. osztály, az állás

1. Szedres 1 1 0 0 5–2 3

2. Bonyhád 1 1 0 0 3–0 3

3. Tamási 1 1 0 0 3–1 3

4. Majos 1 0 0 0 2–0 3

5. Bátaszék 1 1 0 0 2–1 3

6. Tolna 1 0 0 1 1–2 0

7. Dunaföldvár 1 0 0 1 1–3 0

8. Dombóvár 1 0 0 1 0–2 0

9. Tevel 1 0 0 1 2–5 0

10. Kakasd 1 0 0 1 0–3 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!