labdarúgás

2020.04.25. 07:00

Júniusban folytatódhat az NB I-es focibajnokság

Legkésőbb június 13-án folytatódik a Magyar Labdarúgó-szövetség három versenysorozata, köztük az OTP Bank Liga, adta ki közleményben az MLSZ.

Berg Sándor

2020.02.19 Paks, Magyar kupa focimeccs volt, ahol a Paksi FC csapott össze a PMFC (Pécs) csapatával. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a közösségi oldalán közölte pénteken, hogy azt követően, hogy Magyarország Kormánya feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott tilalmakat, a rendelet megjelenésétől számított 20. nap utáni szerdán vagy szombaton újraindítja az UEFA nemzetközi sorozataira (Bajnokok Ligája, Európa-liga) kvalifikáló bajnokságokat, köztük az NB I-et.

„Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy amennyiben a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor” – áll az MLSZ hivatalos oldalán.

A szövetség a versenyrendszerből kiemelte azt a hármat, amelynek nemzetközi folytatása van. A női és férfi NB I-ben, valamint a férfi Magyar Kupában dönteni kell arról, hogy ki képviselje Magyarországot.

„Most első körben ezekkel foglalkozott a szövetség, és határozott a folytatás feltételeiről. Minden más bajnokság sorsáról akkor fogunk dönteni, ha már tisztábban látjuk a járványhelyzet alakulását” – tette hozzá a döntéshez dr. Vági Márton, a magyar szövetség főtitkára.

Ez azt jelenti, hogy a női futsal NB I és NB II (a Tolna-Mözs, a Szekszárdi UFC, illetve az Atomerőmű SE a három megyei érdekelt), a nagypályás NB III (Szekszárdi UFC), valamint a megyebajnokságok folytatásáról később döntenek.

Kecskés Tamásnak (zöldben) és a paksiaknak még össze kell csapniuk az éllovas Ferencvárossal és a második Fehérvárral is (Fotó: Makovics Kornél)

Az OTP Bank Liga küzdelmeit március 16-án függesztette fel a szövetség. Mint azt korábban Osztermájer Gábor, a Paksi FC vezetőedzője elmondta, az atomvárosiaknál továbbra is szinten tartás folyik, az alap állóképességet minden játékos saját otthonában fejleszti. A szakember hozzátette, szerinte ennyi leállás után már biztos, hogy egy teljes felkészülési időszakban kell gondolkozni, ami minimum öthetes folyamat. A legkésőbbi időponttal számolva május elején, legkésőbb 11-e környékén kellene megkezdeni a minden akadálytól mentes, teljes csapatos tréningeket.

Ez van vissza

Az OTP Bank Liga 2019/2020-as kiírásából nyolc teljes forduló van hátra (a Ferencvárosnak a DVSC és az Újpest elleni bajnokit kell még pluszban pótolnia). A tizedik, még bennmaradó helyen álló Paksi FC soron következő mérkőzése a MOL Fehérvár FC (2. helyen áll) elleni hazai találkozója lenne, majd utazna a Mezőkövesdhez (3.) és fogadná a Ferencvárost (1.). A Zalaegerszeg (11.) elleni idegenbeli és a Kaposvár (12.) elleni hazai bajnoki a bennmaradást tekintve kulcsfontosságú, majd következne a Puskás Akadémia (4., idegenben), Diósgyőr (5., otthon), Debrecen (8., idegenben) trió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!