sprinter

2017.07.06. 16:29

Justin Gatlin: Azon a kitekintésen múlt…

Az amerikai sprinter a Nemzeti Sportnak adott interjút türelemről, rivalizálásról és tudós fiáról.

Justin Gatlin a héten megrendezett székesfehérvári Gyulai István Memorialon idén is megnyerte a 100 métert, méghozzá tíz másodpercen belüli, 9.98-cas idővel. Meglátása szerint a két évvel ezelőtt elbukott világbajnoki döntő óta sokkal nyugodtabbá vált a futása, de persze csalódottságot is érez. Úgy gondolja, azzal, hogy kitekintett a mellette futó Usain Boltra, elvesztette a futáshoz szükséges koncentrációt, így a világbajnoki elsőséget is. Azt mondja, a jamaicai csúcstartóval nincs köztük semmiféle ellenségeskedés, csupán egészséges rivalizálás. Mindketten tisztelik egymás teljesítményét.

Mentálisan még érzi magában az energiát, és ha sérülései nem hátráltatják – mint az utóbbi időben – , akkor fizikálisan is. Ezt az évét a türelem évének tekinti, már nem azt tartja legfőbb céljának, hogy minden versenyen részt vegyen, és mint az őrült kirohanja magát.

Fia, Jace ügyesen mozog a focipályán, de elmondása szerint könnyen lehet, hogy tudományos pályát választ, mert iskolai tesztje alapján jobban teljesít, mint a korosztálya. Azt tartja legfontosabbnak, hogy fiát boldoggá tegye az, amit éppen csinál, ezért nem fogja ráerőltetni akaratát, így a futást sem.

Címkék#Usain Bolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!