Labdarúgás

2019.06.02. 20:52

Két góllal is vezetett, de nem tudott nyerni a Paks

A Szekszárdi UFC nagyarányú győzelemmel, a Paksi FC második csapata pedig döntetlennel zárta az NB III-as focibajnokságot.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

NB III, Közép csoport, 30. forduló

Paksi FC II–Taksony SE 2–2 (2–0). Paks, v: Altorjay (Rózsa D., Ring K.).

Paks II: Szabó B. – Szalai A., Berdó, Kiliti, Kovács L. (Györgye, a szünetben) – Nagy Á. (Vágó Z., 72.), Cseke, Horváth B. – Pál M., Adamcsek (Pomozi, 84.), Bartha. Edző: Tököli Attila.

Taksony: Szűcs L. – Meiszter, Parázs, Szalay, Szilágyi M., Patály, Wágner, Pfister (Győri R., 88.), Reznek, Tóth Gy., Molnár M. (Kozári, 68., Bábik, 84.). Edző: Szabados Tamás.

Gól: Pál M. (4.), Cseke (12.), illetve Tóth Gy. (61.), Szilágyi M. (85., 11-esből). Kiállítva: Szabó B. (84.).

 

Két ellentétes félidőt hozott a mérkőzés, de a helyzetek alapján győzelmet érdemelt volna paksi együttes.

Tököli Attila: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kell, szűk negyedóra után két góllal vezettünk. A szünetben meg kellett bontanom a csapatot, ami kihatott a második félidei játékunkra. A hajrában ítéltek ellenünk egy véleményes büntetőt, így nem tudtuk győzelemmel zárni a szezont.


Hódmezővásárhelyi FC–Szekszárdi UFC 0–6 (0–1). Hódmezővásárhely, v: Somogyi S. (Csóra, Vrbovszki).

Hódmezővásárhely: Krnács – Jankelic, Tóth J., Huszár, Szabó Cs. (Darida, a szünetben), Bódai, Hrabovszki (Besztercei, a szünetben), Mezei, Katona Gy., Vass A. (Balogh G., 68.), Povázsai. Edző: Szűcs Róbert.

Szekszárd: Lékai – Kvanduk, Arena Á., Dudás D., Füredi – Turi (Juhász M., 76.), Budai D., Lékó (Dombi, 65.), Hegedűs M. (Rácz F., 80.) – Márton E., Fejes P. Edző: Dienes Pál.

Gól: Fejes P. (57., 83., az elsőt 11-esből), Lékó (31.), Hegedűs M. (47.), Budai D. (86.), Arena Á. (90.).

Az első játékrészben egy harcos hazai csapat lépett pályára, és pariban volt Dienes Pál együttesével, amely a szünet után gyorsan meg tudta duplázni előnyét. A kétgólos hátrány megfogta a vendéglátókat, akik lélekben ekkor már feladták a találkozót. A Szekszárd azonban tovább hajtott, s 2015. június 7-e után ismét hat találatig jutott a bajnokságban – akkor szintén a zárófordulóban Baján nyert 6–0-ra az UFC.

Dienes Pál: – A második félidőben mutatott játék alapján ilyen arányban is megérdemelt a győzelmünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!