atlétika

2019.02.21. 11:49

Két megyei érmet hozott a fedett pályás ob

Balázs László

Fotó: TN

Hétvégén a BOK csarnokban rendezték meg a 45. felnőtt fedett pályás országos bajnokságot, ahol két Tolna megyei sportoló állhatott dobogóra. Háromezer méteres síkfutásban a szekszárdi Szemerei Levente bronzérmes lett. Szőke Gergő edző tanítványát két honvédos futó előzte meg. Rúdugrásban a bonyhádi Böndör Dániel (AC Bonyhád) a szezon legjobbját érte el ötméteres ugrással. Scheidler Géza tanítványa nem először vitte át ezt a magasságot. A bajnok gödöllői Simonváros Csanád szintén ugyanennyit ugrott.

A csarnok küzdőtere és családias nézőtere mindkét nap megtelt, a versenyzők és az érdeklődők jó hangulatú, izgalmas bajnoki hétvége részesei voltak. A megrendezett 28 versenyszám többségében izgalmas, kiélezett küzdelmek zajlottak, több nemzetközi szinten is jól csengő eredménnyel. A szombati és vasárnapi döntők során 14 szakosztály indulói állhattak fel a dobogó legfelső fokára, legtöbb első hellyel a Bp. Honvéd sportolói zárták az ob-t: legjobbjaik öt alkalommal vehettek át aranyérmet.

Megyei eredmények. 3000 méter: 3. Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont) 8:21.70. Magasugrás: 9. Angyal Balázs (Szekszárdi Sportközpont) 190 cm, ...11. Németh Mátyás (Szekszárdi Sportközpont) 185 cm. Rúdugrás: 2. Böndör Dániel (AC Bonyhád) 5.00 méter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!