női futsal

2018.09.10. 19:44

Két Tolna megyei az új válogatottban

Szerdától Európa-bajnoki selejtezőtornán vesz részt a magyar női futsalválogatott, amelynek az Ukrajna elleni lesz története első tétmérkőzése.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

„A magyar női futsal számára óriási dolog, hogy mostantól rendszeresen Európa-bajnoki selejtezőkön vehet részt a válogatott” – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján Dombó János, a csapat edzője. Hozzátette, a selejtezőtornát igyekeznek kihasználni tanulásra és tapasztalatszerzésre, miközben bíznak benne, hogy eredményesség tekintetében sem kell majd szégyenkezniük.

Az ukrajnai Cserkasziban szerdán (18.30 óra) a házigazdákkal, csütörtökön (16 óra) Kazahsztánnal, szombaton (14.30 óra) pedig Fehéroroszországgal találkoznak a magyarok. A négy selejtezőcsoport első helyezettjei vehetnek részt a jövő évi Eb-n.

Dombó úgy fogalmazott, nagyon erős csoportba kerültek, mert mindhárom ellenfelük komoly játékerőt képvisel. Hozzátette: a favorit a házigazda Ukrajna, és kemény meccsekre készül.

A magyar válogatott keretében két Tolna megyei csapat játékosa szerepel: Varga Adél a Tolna-Mözs, Megyeri Boglárka az Agenta Girls Szekszárd futsalosa. Az Astra Kiskunfélegyháza hat sportolót ad a nemzeti együttesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!