Európa-liga

2019.05.09. 23:21

Kettős győzelemmel jutott döntőbe az Arsenal

Hiába támadott a Valencia, a gólokat a vendégek szerezték.

Valencia, 2019. május 9. Goncalo Guedes, a Valencia (b) és Lucas Torreira, az Arsenal játékosa a labdarúgó Európa-liga elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén a valenciai Mestalla stadionban 2019. május 9-én. MTI/AP/Alberto Saiz

Forrás: MTI/AP

Fotó: Alberto Saiz

Az Arsenal kettős győzelemmel jutott döntőbe a labdarúgó Európa-ligában, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóján 4-2-re nyert Valenciában.

A spanyolok nagy elánnal kezdtek, és megérdemelten szereztek vezetést már a 11. percben. A vendég Arsenal a 17. percben váratlanul egyenlített, amellyel megtörte a spanyolok lendületét.

A szünet után az Arsenal jutott előnyhöz, de Gameiro második találatával ezúttal a házigazdák egyenlítettek. Hiába támadott azonban a Valencia, a gólokat a vendégek szerezték: Aubameyang a 69. percben eldöntötte a továbbjutást, a 89. percben pedig beállította a végeredményt.

Az Európa-liga fináléját május 29-én, Bakuban játsszák.

Európa-liga, elődöntő, visszavágó:

Valencia (spanyol)-Arsenal (angol) 2-4 (1-1)

gólszerzők: Gameiro (11., 58.), illetve Aubameyang (17., 69., 89.), Lacazette (50.)

Továbbjutott: az Arsenal, kettős győzelemmel, 7-3-as gólkülönbséggel.

később:

Chelsea (angol)-Eintracht Frankfurt (német) 1-1 (1-0) - hosszabbítás következik

gólszerzők: Loftus-Cheek (28.), illetve Jovic (49.)

Az első meccsen: 1-1.

Forrás: MTI

Borítókép: Goncalo Guedes, a Valencia (b) és Lucas Torreira, az Arsenal játékosa a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a valenciai Mestalla stadionban 2019. május 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában