labdarúgás

2019.02.07. 18:41

Kijött a csapatokon az idény eleji forma

A megye NB III-as csapatai közül a Szekszárd kikapott, a Paks II. győzött szerdai felkészülési találkozóján.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A Szekszárd és a Kozármisleny hiányzóiból egy komplett harmadik kezdőcsapatot ki lehetett volna állítani a két együttes edzőmérkőzése előtt. A sárga-feketéktől Fejes Péter, Juhász Máté, Dudás Dániel, Márton Erik, Hegedűs Márk és Dombi Gergő, míg a baranyai gárdából Ipacs, Fekete, Fiáth, Márkvárt Patrik és Wittrédi nem léphetett pályára. Helyzetek nélkül, alacsony iramban csordogált a játék, teltek-múltak a percek, az első félidő véget is ért komolyabb lehetőség nélkül.

– Jövő héten talán elkezdhetek edzeni, de a jobb térdemben szúró fájdalmat érzek, amikor labdába rúgok – felelte Juhász Máté arra a kérdésünkre, hogy mikor láthatjuk ismét a pályán. Azt halkan jegyezzük meg, hogy a hideg és a műfüves borítás is szerepet játszhatott abban, hogy ennyien hiányoztak.

– Nem most kell nyerni, hanem majd az első tavaszi fordulóban, március 3-án a Dunaújváros otthonában – ezt már a csípős hideg ellen a meleg öltözőfolyosón védekező Márton Erik tette hozzá, aki szerint az első félidőben mutatott játék nem mérvadó, a tavaszi rajtig javulhatnak.

A szünetben Kvanduk János hármat cserélt, a térfélcsere után némileg mozgalmasabb lett a mérkőzés, az iram és a színvonal azonban még így sem idézte egy NB III-as bajnokiét. Az ismét hármat cserélő hazaiak 15 percre megzavarodtak, a kék-fehérek pedig gyorsan berámoltak hármat. A végjátékban a szűkebb rotációval rendelkező és kevésbé koncentráló mislenyiek ellen kozmetikázott az eredményen az UFC. Az idény eleji formát mindkét oldalon kár lenne tagadni, mindenesetre két győzelem után elkönyvelhette harmadik vereségét az UFC.

Szekszárdi UFC – Kozármisleny FC 2–3 (0–0)

Szekszárd: Lékai – Kvanduk József (Béla), Arena Á., Károly V. (Wirth, a szünetben), Füredi P. – Rácz F. (Csigi, a szünetben), Budai (Ágics), Lékó, Spannenberger (Major, a szünetben) – Turi T. (Várda Á.), Tóth T.

Vezetőedző: Kvanduk János.

Kozármisleny: Molnár P. – Kiss M., Lantos (Füredi Sz.), Racskó, Kocsis A. – Tóth Márk, Turi T. – Tóth Marcell, Horvát G. (Rácz Á.), Pergel – Havasi (Bodor).

Vezetőedző: Németh Zsolt.

Gól: Várda, Tóth T., illetve Tóth Marcell (2), Bodor.

Az első félidőben mutatott játék nem mérvadó, a tavaszi rajtig javulhatnak

Kitömte ellenfelét a Paksi FC II.

Negyedik edzőmeccsét játszotta a Paksi FC II. a Bács-Kiskun megyei első osztályt vezető Kiskőrös otthonában.

Kiskőrösi LC–Paksi FC II. 1–13 (0–4). Paks II.: Szabó B. – Szalai A., Horváth B., Opav-szky, Kiliti – Zachán, Kovács E., Lőrincz – Süvöltős, Pál Márton, Adamcsek. Edző: Tököli Attila. Gólszerzők: Horváth R., illetve Pál (5), Adamcsek (5), Süvöltős (2), Zachán. A zöld-fehérek legközelebb február 9-én, szombaton 11 órakor a Kalocsa vendégeként lépnek pályára. A paksiak korábban a Budaörs II.-t (2–1) és a Szekszárdot legyőzték (1–0), a Ménfőcsanakkal ikszeltek (1–1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!