Kamionos Eb

2017.07.15. 19:05

Kiss Norbert történelmi sikere a Slovakiaringen

Kiss Norbert egy győzelmet és egy nyolcadik helyet szerzett a gyorsasági kamion Eb szombati versenynapján Diósförgepatonyban (Orechová Poton), a Slovakiaringen.

A szombat délelőtti időmérő edzésen a legjobb időt autózta a Mercedes kétszeres Európa-bajnok pilótája, így az élről vághatott neki a délutáni első futamnak a Slovakiaring történetének első kamionversenyén. Kiss a rajt után fokozatosan ellépett riválisaitól, és bár szemmel láthatóan nem teljesített maximumon, így is 8,6 másodperces előnnyel ért célba.

„Én vagyok az első, aki kamionos Eb-futamot nyert Szlovákiában, nagyon örülök. Váratlanul jó volt a rajt, amely után kaptam egy kis lökést hátulról, ez segített jó pozícióba kerülni”

– hangsúlyozta a magyar pilóta.

„Nem számítottam ekkora különbségre, egész versenyes küzdelemre készültem, de nem volt rá szükség, jól sikerültek a beállítások” – mondta. Kitért rá, tudott volna növelni a különbségen, ha szükséges, de nem akart felesleges rizikót vállalni, inkább kímélte a versenygépet. Megemlítette, nem akar kockáztatni a második futamon, de ha lehetősége adódik, megpróbál élni vele és dobogós helyen célba érni.

A második versenynek Kiss a fordított rajtrács értelmében a nyolcadik pozícióból vágott neki, végül ötödikként ért célba, de egy tízmásodperces büntetés nyomán – amelyet azért kapott, mert a rajt után a megengedettnél hosszabb ideig lépte át a felső sebességhatárt – a nyolcadik pozícióba sorolták hátra.

„Ez az ötödik hely a győzelem mellett jó lett volna. Az időmérő jól sikerült, az első verseny is, itt a másodikon sajnos becsúszott ez a kis hiba” – mondta Kiss, aki a pontversenyben a szombati két viadalt követően maradt negyedik.

Vasárnap két futamot rendeznek a Dunaszerdahelyhez közeli Slovakiaringen, majd augusztus 25. és 27. között a Hungaroringen folytatódik a kontinensbajnoki sorozat.

 

Címkék#Szlovákia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!