Kajak-kenu

2019.10.17. 10:44

Kiszli Vanda a dobogó legfelső fokára állhatott a rövidkörös versenyen

Berg Sándor

Forrás: Facebook

A kínai Saohszingban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság nyitó napján a paksi Kiszli Vanda a rövidkörös versenyen, amolyan gyakorlásképpen a szombati és vasárnapi fő számokra, harmadik helyen zárta az igen erős előfutamát (16:25.54 perc), s ezzel bejutott a magyar idő szerint délelőtti fináléba.

Fotó: Facebook

A döntőben mindenkit maga mögé utasítva megnyerte a számot, több mint fél percet javítva hajnali idején (15:40.29 perc). Az ASE idei Európa-bajnoka, s egyesben vb-címvédője mögött mindössze egy másodperccel a szerb Kristina Bedec ért be másodikként, a dobogóra még a spanyolok kiválósága, Eva Barrios állhatott fel. Czéllai-Vörös Zsófia negyedik lett.

A válogatott eddig kiválóan teljesít, hiszen Kollárék mellett az ifjúsági női kajak egyesben is kettős magyar siker született Rendessy Eszter és Csikós Zsóka révén. A férfiaknál Petro Vince harmadik lett, míg Vékássy Bendegúz 12. helyen ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!