kajak-kenu

2019.10.19. 09:05

Kiszli Vanda megvédte világbajnoki címét!

Berg Sándor

Fotó: MW

Az Atomerőmű SE maratoni kajakosa kiváló hajrával szerzett aranyérmet a Kínában zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság felnőtt K–1 26 kilométeres (hét nagy és egy kis kör hat futószakasszal) versenyében.

A paksiak 25 éves kiválósága végig az élmezőnyben haladt többek között honfitársával, a vb előtt Tolnán is edzőtáborozó Czéllai-Vörös Zsófiával. Az utosó nagykör előtti futószakaszon leszakították magukról a szerb Krisztina Bedecst, a rövidkör előtt pedig az ír Jennifer Egan sem tudta tartani az iramot a két magyarral, illetve a brit Lizzie Broughtonnal.

A hajrára végül Kiszli tudott több energiát megtakarítani, aki így végül a csütörtöki rövidkörös vb-címe mellé a hagyományos versenyt is behúzta 2:03:06.75 órás idővel, hét másodpercet verve honfitársára, s tizet a britre.

Megyei indulók közül 9 órától a tolnai Boros Adriáné a főszerep felnőtt K–1-ben (a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos Facebook-oldalán élőben lehet nézni). A vasárnapi záró napon a kajak kettesek következnek előbb a Kiszli, Pupp Noémi, majd a Boros, Máthé Krisztián párossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!