Kajak-kenu

2019.10.17. 08:19

Kollár Kristóf világbajnoki ezüstérmes!

Berg Sándor

Forrás: Facebook

A kínai Saohszingban rendezendő maratoni kajak-kenu világbajnokság nyitó napján a megyei indulók között elsőként Kollár Kristóf ült hajóba, s honfitársa, Horváth Benedek mögött másodikként ért célba az ifjúsági kenu egyesek versenyén. Az Atomerőmű SE fiatalja 1:32:29 óra alatt teljesítette a 19 kilométeres távot.

A szintén paksi Kiszli Vanda a rövidkörös versenyen, amolyan gyakorlásképpen a szombati és vasárnapi fő számokra, harmadik helyen zárta az igen erős előfutamot (16:25.54 perc), s ezzel bejutott a magyar idő szerint 9.40 órakor kezdődő fináléba.

A válogatott eddig hibátlanul teljesít, Kollárék mellett az ifjúsági női kajak egyesben is kettős magyar siker született Rendessy Eszter és Csikós Zsóka révén.

Ami a megyei különítményt illeti, pénteken Nagy Viktória (K–1, U23) és a Kollár Kristóf, Hodován Dávid duó (C–2, ifi) döntőzik. Szombaton Kiszli Vanda (K–1, felnőtt) és Boros Adrián (K–1, felnőtt) száll vízre, a vasárnapi záró napon pedig a páros döntők jönnek a Kiszli, Pupp Noémi, valamint a Boros, Máthé Krisztián kettősökkel.

Borítóképünkön (középen): Kollár Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!