Lejtmenet

2017.07.10. 15:53

Kulcscsont- és medencetörés a Tour de France-on

Richie Porte óriási bukása következtében kulcscsont-és medencetörést szenvedett vasárnap, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny kilencedik szakaszán.

Mont du Chat, 2017. július 9. Richie Porte, a BMC ausztrál versenyzõje orvosi ellátásban részesül, miután bukott és megsérült a Chat-hegy lejtõjén a 104. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny 9., Nantua és Chambery közötti 181,5 kilométeres szakaszán.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Christophe Ena

A Nantua és Chambéry közötti 181,5 kilométeres „királyetapon” az összetettben ötödik Porte az utolsó hegyet követő lejtmenetben nagy sebességgel nekiesett a sziklafalnak. A BMC ausztrál versenyzőjét nyakmerevítőben, hordágyon szállították kórházba.

Max Testa csapatorvos közölte, hogy a végső győzelemre is esélyesnek tartott kerekes felépülése legalább 4-6 hétig tart majd. Fabio Baldato csapatfőnök hozzátette, hogy Porte számára ismerős volt a terep, mivel négyszer is járt az érintett lejtőn, egyszer versenykörülmények között.

A balesetbe az összetettben előkelő helyen álló Daniel Martin is belekeveredett, ő azonban cserekerékpárral folytatni tudta a viadalt. A harmincéves ír versenyző a baleset következtében a hatodik helyre csúszott vissza az összetettben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!