Asztalitenisz

2017.09.15. 08:39

A legjobb nyolcban a magyar válogatott

Legyőzte a svédeket, így bejutott a negyeddöntőbe a magyar női válogatott a luxemburgi csapat Európa-bajnokságon.

Rónai Gábor

Hungarian Dora Madarasz vies against Louxemburgian Xia Lian Ni (not pictured) during their match of the European Table Tennis Championships in "Tuskecsarnok" sports hall of Budapest on October 20, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Volt abban valami különleges, amikor Madarász Dóra és Li Fen odasétált az asztalhoz. A két egykori szekszárdi csapattárs mosolyogva fogott kezet, aztán kedélyesen átölelték egymást.

Madarász Dóra akkoriban sok mindent ellesett a kínaiból svéddé lett Li Fentől, rengeteget tanult a pár éve Európa-bajnoki címet is szerző csapattárstól. Leginkább kitartást, koncentrációt, és azt, hogy soha nem szabad feladni.

Ezeket úgy tűnik, meg is fogadta a szekszárdiak klasszisa, aki jó 3:2-re legyőzte Li Fent, óriási lökést adva ehhez a magyar válogatottnak a győzelem kivívásához.

Pedig nem indult biztatóan, mert Li Fen az első és a második játszmát is könnyedén behúzta, ráadásul úgy, hogy Madarász összesen 11 poént tudott összekaparni.

Nagy kérdés volt, hogy innen fel lehet-e állni? Madarász Dóra a múltban nagyon sok fontos győzelmet szállított a magyar válogatottnak, számos kritikus meccset nyert meg, s ezúttal is elő tudta venni azt a rejtett tartalékot, amit a múltban oly sokszor.

Amikor a harmadik szettet 11:9-re behúzta, már érezni lehetett, hogy ezt a meccset csak ő nyerheti, és így is lett. A szépítéstől kapott energiával szinte lesöpörte egykori csapattársát az asztalról (11:6), a mindent eldöntő ötödik játszmában pedig addig őrölte a 42 éves svéd idegeit, amíg az nem hibázott a kritikus pillanatban (12:10). 

Madarász Dóra a mostani Európa-bajnokságon is alapembere a válogatottnak. A nyitányon a horvátok elleni 3:0-s győzelem során annyira simán verte meg Dorina Srebrnjakot 3:0-ra (11:3, 11:3, 11:4), hogy talán egyetlen izzadságcseppet sem kellett letörölnie a homlokáról.

Ráadásul a németek ellen 3:0-ra elveszített meccsen ő volt az egyetlen, aki szettet tudott nyerni, mégpedig a németek legjobbja, Han Ying ellen.

A magyar csapat ma 10 órától játszik a negyeddöntőben, egyelőre még nem lehet tudni, hogy melyik válogatott vár a négybe jutásért Bátorfi Zoltán együttesére.

Mindegyik meccs 3:2-vel ért véget

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján). Bajnoki divízió, A-csoport, 3. forduló. Magyarország–Svédország 3:0. Eredmények: Póta Georgina–Matilda Ekholm 3:2 (11:9, 18:16, 10:12, 8:11, 12:10), Madarász Dóra–Li Fen 3:2 (7:11, 4:11, 11:9, 11:6, 12:10), Pergel Szandra–Linda Bergström 3:2 (9:11, 11:8, 11:9, 11:13, 11:9). A csoport másik mérkőzésén: Németország–Horvátország 3:1 (Győztesek: Nina Mittelham, Yuan Wan, Sabine Winter). A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Magyarország 5, 3. Svédország 4, 4. Horvátország 3. A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!