kézilabda

2018.02.10. 18:47

Legyőzte a Ferencváros a Bietigheimet

A magyar lányok kilenc góllal verték meg a bajnokokat.

A Ferencváros 31-22-re legyőzte a német bajnok Bietigheim csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombaton Dabason.

A vendégek meglepetésre mindössze tíz játékossal érkeztek a mérkőzésre. Ennek ellenére tíz percig jól tartották magukat (4-5), az FTC azonban türelmes, taktikus játékkal fordított (7-5). A spanyol Nerea Pena vezérletével tovább növelte előnyét a házigazda, ezért a Bietigheim edzője a 17. percben már másodszor kért időt (11-7).

A német csapatnak volt egy hat-, majd egy tízperces gól nélküli időszaka is, így a szünetben már megnyugtató különbséggel vezetett a Ferencváros.

A második felvonás elején is a magyar együttes játszott fölényben, ám az ellenfél három perc alatt sorozatban háromszor volt eredményes, ezzel némileg felzárkózott (19-16). Hamarosan kiderült, hogy ez volt a Bietigheim utolsó fellángolása, mert keretének szűk létszáma miatt játékosai a hajrára elfáradtak, ezt kihasználva az FTC végül fölényesen győzött.

A magyar csapatban a két kapuson kívül csak két védőjátékos, Szekeres Klára és Mészáros Rea nem dobott gólt. A vendégek – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Antje Lauenroth volt, aki 11 kísérletből nyolcszor talált be.

A Ferencváros február 24-én a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Eredmény, női BL, középdöntő, 3. forduló, 2. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – SG BBM Bietigheim 31-22 (14-8) (német)

A Ferencváros gólszerzői: Van der Heijden 5, Kovacsics, Pena, Schatzl 4-4, Lukács 3, Háfra, Faluvégi, Jovanovic, Hornyák 2-2, Szucsánszki, Márton G., Snelder 1-1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!