pihi nélkül

2020.06.13. 14:50

Lloris szerint ki lettek facsarva a Tottenham játékosai

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának világbajnok kapusa szerint az előző szezon sikere, a Bajnokok Ligája-döntő „térdre kényszerítette” őt és játékostársait, és nem volt idejük regenerálódni, mielőtt elkezdődött az új Premier League-idény.

vie for the ball Tottenham Hotspur's French goalkeeper Hugo Lloris reacts after conceding during the UEFA Champions League football match between RB Leipzig and Tottenham Hotspur, in Leipzig, eastern Germany on March 10, 2020. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Odd Andersen

A francia futballista szerint a Spurs, amely 2-0-ra kapott ki a Liverpooltól a BL tavalyi, madridi fináléjában, évek óta várakozáson felül teljesít, és ez sokat kivett a játékosokból.

„Van veszélye annak, ha a képességeiden felül teljesítesz. Az előző szezonban hihetetlen menetelést mutattunk be a Bajnokok Ligájában, de a végére térdre rogytunk”

- mondta a 33 éves Lloris.

„Nem volt idő összeszedni magunkat, már kezdődött is a következő idény.

Talán van következménye annak, ha négy éven át óriási erőket mozgósítasz azért, hogy versenyben legyél a legjobb csapatokkal...

Sok minden felgyülemlik, aztán jön egy szezon, amit nem tudsz irányítani. Előfordul” – tette hozzá.

Miután az előző négy szezonban kivétel nélkül az első négy között zárt, a koronavírus-járvány kitörésekor, márciusban mindössze a nyolcadik helyen állt a Tottenham a bajnoki tabellán, az FA Kupától és a BL-től pedig már búcsúzott.

A folytatásban, jövő pénteken az ötödik helyen álló Manchester United lesz a csapat első ellenfele.

„Többé-kevésbé mindannyian hadra foghatók vagyunk és ez óriási különbség a korábbiakhoz képest. A sérülések szempontjából elég szerencsétlenül alakult ez a szezon, ami nagy hatással volt a teljesítményünkre. Tehát

tulajdonképpen a jövő héten egy új idény kezdődik a számunkra”

- fogalmazott a kapus.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában