kommentátorállás

2018.06.06. 13:43

Lukács Viktor: a legnagyobb kihívás megfelelni a nézőknek

Rövid idő alatt nagyot fordult a világ Lukács Viktorral, az M4 Sport kommentátorával, négy éve ugyanis még Békéscsabán barátaival közösen nézte a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit, jövő héttől viszont Oroszországból közvetíti majd az idei tornát.

Budapest, 2018. június 6. Lukács Viktor, az M4 Sport tévécsatorna oroszországi labdarúgó-világbajnokságról tudósító kommentátora 2018. május 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Az MTVA kommentátori csapatának legfiatalabb tagja óriási megtiszteltetésként éli meg, hogy dolgozhat a vb-n, melyen a legnagyobb kihívást az jelenti majd számára, hogy megfeleljen a nézők elvárásainak.

„Pontosan emlékszem, mikor Székely Dávid csatornaigazgató közölte velem, hogy megvan a döntés és utazhatok.

Előtte már hallottam, hogy van rá esély, de nem mertem beleélni magam. Óriási öröm volt és megtiszteltetés, még mindig nehezen fogom fel”

- mondta Lukács Viktor, aki azt is elárulta, hogy négy éve, amikor egy békéscsabai rádiónál dolgozott, eszébe sem jutott, hogy 2018-ban a helyszínről közvetíthet világbajnoki találkozókat.

A riporter azt is elárulta, sokat jelent a számára, hogy olyan kommentátorok mellett közvetíthet, mint Hajdú B. István és Knézy Jenő, akikkel nem merné magát „egy lapon említeni”.

„A hierarchiából nem érzek semmit, főleg, ami hátrányos lenne, vagy ne lenne jogos. Örülök, hogy ott lehetek Pistiék mellett. Talpraesett emberek vagyunk, mindenki megtalálja a helyét a csapatban” – beszélt a kommentátori csapatról Lukács Viktor, aki azt is elárulta, hogy az internetről áradó információbőség neki nem jelent problémát, mindig is a világháló segítségével készült fel a közvetítésekre, s különösen az Opta és Instat által szolgáltatott adatok jelentenek nagy segítséget a számára. „Az igazi kihívás kiszortírozni a tényleg hasznos információkat.

Hiába dobálózok számokkal, ha nem kötöm össze hasznos meglátásokkal, összefüggésekkel. Rutinból kell ráérezni a számok, adatok és az események összehangolására.”

Lukács Viktor a közelmúlt két francia sztárjátékosával, Thierry Henryval és Zinedine Zidane-nal készítene legszívesebben interjút.

„Miattuk szerettem meg a futballt és miattuk közeledtem tudatosan a labdarúgáshoz. Rájuk lennék a leginkább kíváncsi személyesen is” – jegyezte meg Lukács.

A labdarúgó-világbajnokságot június 14. és július 15. között élőben az M4 Sport közvetíti.

Borítókép: Lukács Viktor, az M4 Sport tévécsatorna oroszországi labdarúgó-világbajnokságról tudósító kommentátora 2018. május 16-án.

MTI Fotó / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!