asztalitenisz

2020.04.05. 21:45

Madarász Dóra is itthon vészeli át a nehéz időket

Szülővárosában, Kecskeméten igyekszik átvészelni a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet Madarász Dóra, a Szekszárd AC korábbi, a Lille jelenlegi asztaliteniszezője.

Berg Sándor

Budapest, 2019. április 23. Madarász Dóra a görög Aikaterini Toliu ellen játszik a legjobb 64 közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság nõi versenyében a Hungexpón 2019. április 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd (archív)

Mozgalmas, eseményekkel teli időszakot él meg mostanában Madarász Dóra, aki tavaly nyáron a Szekszárd AC-től igazolt át a francia Lille-hez. A megyeszékhely együttesével 2015 és 2019 között négy magyar bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligája-bronz­érmet szerzett, valamint a Klubcsapatok Szuperligájában is kijutott neki egy első, két második és egy harmadik hely.

A koronavírus-járvány miatt azonban számára is megállt a munka.

„A szülővárosomban vagyok, Kecskeméten a szüleimmel, akiknek így annyit segíthetek, amennyit csak tudok. Nehéz időszak ez mindenkinek, próbáljuk követni a kormányunk útmutatásait” – számolt be Madarász Dóra a megváltozott mindennapjairól az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) hivatalos honlapjának.

A nemzeti csapat alapembere a versenymentes időszakban sem szeretne fizikailag leereszteni.

„Van néhány felszerelésem, amivel formában tarthatom magam. Amennyire lehet, igyekszem fitten tartani a szervezetemet itthon is, mindennap végzek néhány gyakorlatot – mondta a női világranglistán 63. helyen álló, ezzel a magyarok közül a második legelőkelőbb helyen jegyzett asztaliteniszező. – A munka mellett beszereztünk néhány társas-, illetve kártyajátékot, a délutánokat többnyire ezekkel töltjük. Rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok olyan jó Unóban, mint gondoltam...” – jegyezte meg Madarász Dóra, hozzátéve, hogy nagyon várja már, hogy ismét tétmeccseken állhasson az asztal mellé.

A 26 éves válogatott játékos számára az idei szezon közel sem volt olyan sikeres, mint amilyenek a szekszárdi idényei voltak. A Bajnokok Ligájában a román Szőcs Bernadettet soraiban tudó TTC Berlin Eastside és a spanyol Girbau-Vic TT mögött a harmadik helyen zárt francia klubjával, amely így átkerült az Európa-kupába, ám ott sem termett számukra sok babér: a negyeddöntő jelentette a végállomást csapatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!