nba-rájátszás

2019.04.25. 09:50

Magabiztosan jutott tovább a Houston

A Houston Rockets szerdán negyedszerre is legyőzte a vendég Utah Jazz csapatát. Ezzel magabiztosan, mindössze egyetlen mérkőzést veszítve került a főcsoport-elődöntőbe az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A Houston kiegyenlített találkozón bizonyult jobbnak a Utah Jazznél, a Rocketsben – amelynek 13 triplája és 12 labdaszerzése volt a találkozón – a mezőny legeredményesebb játékosaként James Harden 26 pontot szerzett, míg Clint Capela 16 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. Másfél perccel a vége előtt a Jazz egypontosra csökkentette ugyan a hátrányát (93-94), de 6-0-s hajrával a Rockets a maga javára döntötte el a mérkőzést és a párharcot.

A Houston következő ellenfele a címvédő Golden State Warriors vagy a Los Angeles Clippers lesz. Utóbbi párharcot a Warriors szerdán házigazdaként nem tudta lezárni, mert a Clippers vendégként nyert nyolc ponttal. A negyeddöntő harmadik hazai mérkőzésén a címvédő másodszor kapott ki.

Az ötödik felvonás első negyedében 78 pont esett – a Golden State 41-37-re vezetett -, de a folytatásban egyik csapat sem tudta tartani ezt a tempót. A Warriors szinte az egész összecsapáson futott az eredmény után – a vendégek a harmadik negyedben már 15 ponttal is vezettek -, és végül Kevin Durant 45 pontja is kevésnek bizonyult a győzelemhez. A Clippersben Patrick Beverley és Lou Williams párosa vitte a prímet: előbbi 17 pontot és 14 lepattanót szerzett, utóbbinak 33 pontja és 10 gólpassza volt.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:

Nyugati főcsoport:

Houston Rockets-Utah Jazz 100-93

A párharc végeredménye: 4-1, a Houston javára.

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 121-129

Az állás: 3-2, a Golden State javára.

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában