KSC

2017.10.02. 10:55

Mansaré lépett elő hőssé a nyitányon

A Lattes Montpellier elleni két Euroliga-selejtező között jobb ellenféllel nem is kezdhette volna a bajnoki szezont az ezüstérmes KSC Szekszárd, mint az előző idény sereghajtójával, az MTK-Budapesttel.

Munkatársainktól

Ahogy arra számítani lehetett, Djokics Zseljko fejében már a keddi El-visszavágó is motoszkált, ezért a megszokottnál is többet rotálta csapatát. A húzóemberek közül Erica McCall (20 pont, 6 lepattanó) éppen csak átlépte a 20, Studer Ágnes (6 pont, 3 gólpassz) pedig a 22 játékpercet, míg Gereben Lívia (11 pont, 5 lepattanó, 5 kiharcolt fault) valószínűleg a fiatalszabály miatt volt csak fent 28 minutumot. A többiek ennél jóval kevesebbet töltöttek a pályán.

A takarékos üzemmód az eredményen nem látszott meg, hiszen alig öt perc után már tíz pont volt a két csapat közti különbség (19–8), az első félidőt pedig valami elképesztő játékkal hozta le a KSC (54–19). Ha Franciaországban is ilyen védőmunkára lesz képes Djokics Zseljko együttese, az El-főtábla sem lehet elképzelhetetlen. A hazaiak szakvezetője egyedül talán a harmadik, döntetlennel záruló negyeddel lehetett elégedetlen.

Ez a mérkőzés egyben lehetőséget adott az olyan játékosoknak, akik amúgy tétmeccseken kevesebb szerephez jutnak. Az eséllyel a 19 ponttal, 5 lepattanóval és 6 kiharcolt faulttal zárt Mansaré Anna Manty élni tudott. A 26 esztendős erőcsatár legutóbb a 2012/2013-as szezonban dobott legalább ennyi pontot, akkor a Vasas játékosaként éppen a KSC ellen szerzett 21-et (szekszárdiként 18 pont volt a maximum, pont az angyalföldiek kárára).

„Itt volt a lehetőség a bizonyításra, örülök, hogy nekem ez sikerült. A bemelegítésnél nem éreztem, hogy jobban mentek volna a dobások, inkább csak magabiztosabb voltam” – fogalmazott a mérkőzés után Mansaré.

A válogatott bő keretébe is behívott játékos mellett Studer Zsuzsa 3 pontjával, 4 lepattanójával és 6 asszisztjával igazolta, hogy felépült sérüléséből.

A sikeres bajnoki rajt mellett a szekszárdiak annak is örülhettek, hogy – vastaps kíséretében – tétmérkőzésen is pályára léphetett Kiss Virág, aki ugyan pontot nem dobott, de kilenc perc alatt három lepattanót és egy gólpasszt azért betett a közösbe. A Montpellier ellen az ő centerjátékára is nagy szüksége lesz kedden a KSC-nek.

Djokics Zseljko: – A Montpellier elleni mérkőzés után nem volt sok időnk pihenni, ez meg is látszott a lányokon, de összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A keddi franciaországi visszavágóra kellenek a friss emberek, ezért arra is figyeltünk, hogy 20 percnél ne nagyon játszanak többet a lányok. Ez még a szezon eleje, van még min dolgoznunk.

Nagy Dóra: – Próbáltunk felkészülni a Szekszárd kemény védekezéséből, azt kaptuk, amit vártunk. A nagyszünet után felvettük a kesztyűt, és sikerült egy egyenlő negyedet produkálnunk.

További eredmények: Vasas–DVTK 54–89, Sopron–BEAC 102–42, Cegléd–PEAC 85–65, PINKK–Győr 64–97. A ZTE szabadnapos volt.

Csak a harmadik negyedért kár

Női NB I, 1. forduló. Atomerőmű KSC Szekszárd–MTK-Budapest 93–53 (31–10, 23–9, 21–21, 18–13). Szekszárd, 600 néző. V.: Gál, Varga-Záray, Radnóti. KSC Szekszárd: Studer Á. 6/3, OBLAK 13/3, Erkic 3/3, MCCALL 20/3, KRNJICS 11. Csere: MANSARÉ 19, Theodoreán 5/3, GEREBEN 11, Studer Zs. 3/3, Bálint 2, Kiss V., Vincze. Vezetőedző: Djokics Zseljko. MTK-Budapest: Horváth B. 1, Szabó B. 4, Zólyomi 6, Szabó F. 4, CVITKOVICS 13. Csere: Pál, Koch 2, Jankó, SZÉKELY-HORVÁTH 13/9, Wéber 2, Szeitl, Adamecz 8. Vezetőedző: Nagy Dóra.

Kipontozódott: Bálint (36.), Adamecz (38.).

 

Címkék#KSC#MTK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!