kosárlabda

2020.04.01. 17:05

Marad az ASE-nál Kis Raul és Eilingsfeld János is

Eilingsfeld János és Kis Raul is az Atomerőmű SE-ben játszik a 2020/21-es NB I-es szezonban. A szerződéshosszabbításokról a klub honlapja számolt be.

Rónai Gábor

20190214 kosárlabda Zsíros Tibor Magyar Kupa Atomerómű Falco

Fotó: Mártonfai Dénes

Egyetlen percet sem játszott a márciusban lefújt csonka bajnokságban Eilingsfeld János. A gerincsérvvel műtött válogatott erőcsatár a korábbi években kulcs­emberré nőtte ki magát az ASE-ban, nem csoda, hogy a vezetőség azon dolgozott, hogy megtartsa őt. A klubnak és a játékosnak sikerült megegyeznie, s nemcsak arról, hogy a 2020/2021-es szezont is piros-kékben tölti, hanem arról is, hogy a következőre is opciós joga lesz a négyszeres magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes klubnak.

Eilingsfeld Jánosnál (kékben) jó helyen a labda, nem csoda, hogy ragaszkodnak hozzá Fotó: Mártonfai Dénes

„Sajnos nem úgy alakult számomra ez a szezon, ahogy elterveztem, hiszen szeptemberben kiderült, hogy olyan szinten ki van szakadva a porckorongom, hogy műtéti beavatkozás szükséges, s a rehabilitációm legalább hat hónapig eltart. Mire letelt ez az idő, sajnálatos módon lezárták a bajnokságot, amivel persze abszolút egyetértek, hiszen az egészség a legfontosabb!” – idézi Eilingsfeld Jánost a klub honlapja.

„Ami a rehabilitációt illeti, március első hetében már elkezdhettem futni, ugrani, a második héten pedig már a kosárlabda mozgásokat is el lehetett kezdeni, és nagyjából mostanra, azaz április első hetére állhattam volna a csapat rendelkezésre. Így, hogy lezárták a bajnokságot, tovább tart a rehabilitációm, mivel nincs hova rohanni, ezért az előre eltervezett terhelés fokozatosabban lesz beépítve a programba. Szerencsére mostanra már nagyon jól vagyok. Elég kemény volt ez a fél év, főleg mentálisan, de a feleségem, Anita és a kislányom, Mínea mindig átlendítettek a holtpontokon” – tette hozzá Eilingsfeld János.

„Örülök, hogy a következő szezont is az ASE színeiben kezdhetem meg, és ezúton is szeretném megköszönni a klubnak, hogy mindvégig mellettem álltak, és egy percig sem sietették a visszatérésemet, illetve, hogy minden lehetséges módon segítették, segítik a rehabilitációmat. Hatalmas köszönet Krausz-Tyukos Anett gyógytornásznak is, akivel még mindig csináljuk a rehabilitációt, illetve Schmidt Bélának, aki a kosárlabdában segít!” – zárta közlendőjét Eilingsfeld.

Kis Raul szereti Paksot, és köszöni a kapott bizalmat

Kis Raullal a csonka bajnokság végét követően tárgyalt az ASE, a fiatal játékos a következő idényt is a Gesztenyés úton kezdi meg. Kis a 2019/2020-as szezonban 21 mérkőzésen lépett pályára, ez idő alatt 2,5 pontot, 1,7 lepattanót és 0,4 gólpasszt átlagolt, legjobb mérkőzését az Alba Fehérvár ellen játszotta az ASE csarnokban, akkor 12 pontot és 2 lepattanót szerzett, illetve egy gólpasszt is kiosztott.

„Először is szeretném megköszönni a bizalmat a klubnak és edzőmnek, Dzunics Braniszlavnak. Nagyon élvezem az ittlétet, szeretem a várost, tényleg csak a kosárlabdázásra kell koncentrálnom” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!