kosárlabda férfi NB I

2018.03.17. 08:21

Más a cél itt és más a cél ott

Rónai Gábor

Bár csak a hetedik helyen áll az Atomerőmű SE a férfi NB I tabelláján, ugyanolyan mutatója van, mint az ötödik, felsőházi rájátszást érő helyen álló Kecskemétnek. Négy meccsnyi lehetősége lesz a Paksnak, hogy az alföldieket és a hatodik helyezett Zalaegerszeget maga mögé utasítva bejusson a felsőházi középszakaszba.

Ma este az utolsó helyen álló MAFC vendégei lesznek Teo Cizmic tanítványai, az ilyen meccseket kötelező megnyerni, máskülönben nincs is miről beszélni. Sajnos nincs a legjobb helyzetben az ASE, hiszen Eilingsfeld János, Troy Barnies és Ricky Tarrant sem teljesen egészséges, de alighanem mindegyikük játszani fog a Gabányi László Sportcsarnokban.

Ruják András (9-esben) a MAFC elleni hazai meccsen Fotó: Molnár Gyula

„Egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre, annak ellenére sem, hogy ellenfelünk a bennmaradásért küzd, mi pedig szeretnénk az első ötben végezni és bejutni a felsőházi rájátszásba – mondta Teo Cizmic, a paksiak vezetőedzője. – A budapestiek egy meccsen belül többször is váltogatják a védekezésüket, támadásban pedig az úgynevezett small ball-t játsszák (egy-egy játékos több poszton is feltűnhet, a posztok egyre inkább összemosódnak a mai kosárlabdában – A szerk.), így próbálják kizökkenteni a riválist a ritmusából. Fontos lesz, hogy miként tudunk majd alkalmazkodni ehhez, nagyon oda kell figyelnünk, végig okosan kell játszanunk. Eilingsfeld János, Troy Barnies és Ricky Tarrant sincs teljesen rendben, de bízom benne, hogy mindegyikük vállalni tudja a játékot” – zárta a horvát szakember.

A két csapat paksi meccsét decemberben nagy csatában nyerte meg 74–65-re az ASE, elsősorban a harmadik negyedben (21–11) mutatott jobb játékával. Eilingsfeld János 18, Jabarie Hinds 17 pontig jutott, rajtuk kívül az azóta már távozott Seth Allen tudott kétszámjegyű teljesítményt letenni az asztalra a maga 13 pontjával.

A paksiak az alapszakasz-bajnokságból hátralévő három bajnoki közül először jövő szerdán a Körmendet fogadják, jövő szombaton Kaposvárra utaznak, április 4-én pedig a Jászberény elleni hazaival zárják az alapszakasz-bajnokságot.

Férfi NB I. A csoport, a 23. fordulóban. MAFC–Atomerőmű SE. Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, szombat, 18 óra. Vezeti: Pálla Z., Boros T., Rácz Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!