KÉZILABDA

2019.02.16. 07:16

Más-más céllal várják a tavaszi idény rajtját

Hétvégén az NB II-es bajnokságokban is útjára indul a labda, a nőknél a Tamási KC és a Tolna KC, a férfiaknál a Hőgyészi SC sikereiért szoríthatunk továbbra is.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

A tabella 11., utolsó előtti helyén álló tolnaiaknál jól sikerült az alapozás, a főiskolára járó játékosok is február elejéig részt tudtak venni az edzéseken. Felkészülési mérkőzést január közepén játszottak a Pécs ellen, amiből messzemenő következtetéseket levonni nem lehet.

„László Kinga a keresztszalag-sérülésből szépen épül, de óvatosan kell a játékba visszatérnie. Pásztor Fanni, Soó Réka és Majsai Sipos Ágnes személyében három korábbi játékosunk tért vissza. Mindent megteszünk, hogy minél jobb formát hozzunk, ami pontokban is megmutatkozik” – mondta Gálné Vigh Zsuzsanna, a tolnaiak edzője.

A sereghajtó Tamásinál a csendes, egymás közötti játékra helyezték a hangsúlyt, elkerülve az újabb sérüléseket. Kövesdi Zsuzsanna személyében régi-új játékos csatlakozott a kerethez, Lanczki Enikő és Sákovics Kitti sérülésből még nem épült fel teljesen, ahogy Lanczki Eszter pályára lépésére is még várni kell.

„Reméljük, hogy a tavasz folyamán bekapcsolódhatnak a játékba, s bevethetők lesznek legalább a bajnoki hajrában. A bennmaradásért küzdünk, úgy számolunk, hogy erre legalább nyolc pontra van szükségünk. A kulcsmeccsekre, kiesési rangadókra koncentráljuk majd leginkább az erőnket” – fogalmazott Varga László, a tamásiak edzője.

A hőgyésziektől Balatonfüredre távozott a fiatal beálló, Dombi Soma, helyére a saját nevelésű, legutóbb Pécsett játszó Kemény Levente Géza tért vissza, míg Lőrincz Szabolcs térdsérülésből felépülve ismét Bán Tamás rendelkezésére állhat. A negyedik helyen álló HSC Nagykanizsán szerepelt felkészülési tornán (az NB I/B-s házigazdával és a rivális Nagyatáddal is megmérkőzött), míg a PEAC-ot 12 góllal verték.

„Sok múlik majd a mecseknádasdi nyitómeccsen, utána két könnyebb hazai meccs következik. Jó rajttal ott tudunk maradni az élmezőnyben, az 1–6. hely a reális. Az erőnlétünkön nem fog múlni semmi, a kérdés a játékunkon lesz, miután ritkán tudtunk teljes kerettel edzeni” – fogalmazott Bán Tamás edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!