kézilabda

2020.02.03. 17:22

Második helyezéssel hangoltak a tavaszra

Második helyen zárta a vasárnapi pécsi felkészülési tornát a Szekszárdi Fekete Gólyák KC felnőtt és serdülőcsapata is.

Berg Sándor

Forrás: MW

Fotó: Keszler Vili

Egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a felkészülési időszak végét a Szekszárdi FGKC, amely a házigazda PTE-PEAC-tól simán kikapott, a horvát Pélmonostort viszont a vereségnél is magabiztosabban győzte le.

Egy héttel korábban a hazai rendezésű Téli Kupán kilenc góllal bizonyult jobbnak baranyai ellenfelénél Tabajdi Ferenc együttese (33–24), a saját pálya viszont a pécsieknek is plusz töltetet adott. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Fehér Tímea egy szerencsétlen szituációban ráesett az oldalára, így számára ideje korán véget ért a torna.

„Rengeteg helyzetet hagytunk ki mindkét mérkőzésen, a Pécs jobban is játszott, mint a hazai mérkőzésünkön. Timivel a pályán még szoros volt állás, kiszállása után viszont folyamatosan lépett el az ellenfél” – mondta Tabajdi Ferenc.

A horvát együttes viszont az átlövő nélkül sem állította nehézségek elé a Gólyákat, amely ezzel a PEAC mögött a második helyen végeztek. Egy különdíj is Szekszárdra vándorolt, a gólkirálynő Kapás Tekla lett tizenöt találattal.

A serdülők magabiztos győzelemmel kezdtek a Komló ellen, a félidei tízgólos előnyére még tizenhármat rápakoltak Borbándi István lányai (43–20 lett a vége), s miután a baranyai házi rangadón a PSN Zrt. is verte a komlóiakat, a Szekszárd és a Pécs között dőlt el az első hely. Az FGKC a félidei nyolcgólos hátrányát (12-20) ugyan sikerült kozmetikáznia, de így is 35–33-as vereséget szenvedtek, így szintén a második helyen zártak. (Különdíjat itt nem osztottak.)

XIII. Horfer Kupa. Eredmények, felnőttek: PTE-PEAC–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 24–16 (13–9). A legjobb szekszárdi dobók: Kapás 5, Nagy Sz. 4. Szekszárdi FGKC–Pélmonostor (horvát) 37–15 (17–11). Legjobb szekszárdi dobók: Kapás 10, Bíró F. 8, Nagy Sz. 7.

A hétvégén már tétre és pontokra megy a játék a szekszárdi csapatoknak: az ötödik helyen álló serdülők a hibátlan mérleggel listavezető Gyömrőt (14 óra), a tavaszi folyatást a második pozícióból váró felnőttcsapat pedig a sereghajtó nagykanizsai Tungsram SE-t látja vendégül vasárnap a városi sportcsarnokban (16 óra).

Hibátlan felkészülést zártak a tolnai lányok

Három edzőmeccset játszott a szintén NB II-ben szereplő Tolna KC. Jó rajtot követően, kisebb holtpont ellenére magabiztosan győzött a megyei bajnokságban szereplő Nemesnádudvar otthonában. A velük egy osztályban lévő Kalocsával oda-vissza játszottak a tolnaiak: előbb hazai pályán egy, majd idegenben két góllal győztek. Utóbbi meccsen három meghatározó játékos (Izsák Adél, Lengyelfalusy Vivien, Pásztor Fanni) is hiányzott a Izsák Bálint együtteséből. A Tamási KC idén is a csendes felkészülést választotta, s nem játszott edzőmeccset. A Tolna pénteken a PEAC vendége lesz (18 óra), a Tamási szombaton a Nemesvámost fogadja (16 óra).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!