strandfoci

2018.08.15. 19:45

Megfiatalított csapattal nyert bronzot a Bonyhád

Bronzérmet nyert a Final Four-ba egy év kihagyás után visszatérő Bonyhád BFC a Nemzeti Strandlabdarúgó Ligában (NSL). A bonyhádi fiatalok aranyat, a tolnaiak ezüstöt szereztek.

Rónai Gábor

Nagyon közel volt a csodához a Bonyhád BFC, amely az elődöntőben csupa saját nevelésű játékossal egy fantasztikus meccsen 3–3-ra végzett a légiós sztárjátékosokkal teletűzdelt Goldwin ellen, de végül a rivális jobban rúgta a büntetőket.

A harmadik helyet és vele a bronzérmet már nem engedte ki a kezéből a BBFC, amely nagyon simán, 10–4-re lelépte a Bodon Péter FC-t. A völgységiek a sorozat legsportszerűbb csapatának járó elismerést is átvehették, sőt a 30 gólig jutó Máté Róbert a góllövőlista harmadik helyezettjeként a mesterlövészek képzeletbeli bronzcipőjét is megkapta.

Az elődöntőben

Jászfényszaru Goldwin Pluss Cservy– Bonyhád BFC 3–3 (1–1, 2–2, 0–0, 0–0). Büntetőkkel: 3–1.

J. Goldwin: Szacskó – C. Torres, Fekete V., J. Torres, Frutos Garcia, Vernyik, Besenyei, Ughy, Angyalos, Menyhei.

Bonyhád: Szabó Sz., Komáromi –Szlama, Máté R., Sebestyén N., Völgyi P., Vénosz, Szász D., Wirth, Genczler.

Gól: C. Torres (2.), Besenyei (14.), J. Torres (18.) ill. Genczler (7.), Vénosz (13.), Máté R. (18.).

A büntetőket Fekete V., Frutos Garcia, C. Torres ill. Genczler értékesítette, Sebestyén N. kihagyta. A másik mérkőzésen: GREP-ESC Gyöngyös–Bodon Péter FC 7–3.

Helyosztók

A 3. helyért

Bonyhád BFC– Bodon FC 10–4 (5–1, 4–0, 1–3).

Bonyhád BFC: Szabó Sz., Komáromi – Szlama, Völgyi, Sebestyén N., Máté R., Vénosz, Sásdi B., Szász D., Genczler.

Bodon FC: Sydorenko – Ivitz, Voitok, Shcherytsia, Bodon, Dajka, Bocsi, Lénárt.

Gólszerzők: Sebestyén N. (3., 15., 24.), Vénosz (4., 17.), Máté R. (1., 8.), Sásdi B. (26.), Völgyi P. (9.), Szlama (23.), ill. Voitok (33., 36.), Ivitz (36.), Bocsi (12.).

A döntőben: GREP-ESC Gyöngyös–Jászfényszaru Goldwin Pluss Cservy 4–3.

Völgységi arany, Wirth vezérletével

U16-os korosztály. Az elődöntőben a Kazincbarcikai Ördögöket (7–4), a fináléban a Dunaújváros PASE-t (9–1) legyőzve nyerte meg az aranyérmet a Bonyhád BFC csapata. A Szász Dávid dirigálta völgységieknél Sebestyén Áron, Bognár Zsolt (kapusok), Wirth Dániel, Kaufmann Bence, Adorján Áron, Ferencz Máté, Sásdi András, Ambrusics Zsolt, Werb Ákos, Boros Kevin és Farkas Péter Attila lépett homokra a siófoki döntőben. A gárda legjobbja, Wirth Dániel klasszis teljesítményt nyújtott az MLSZ Beac Arénában, hiszen az elődöntőben és a fináléban egyaránt öt gólt szerzett.

Tolnai ezüstérem, de szépen csillog

U14-es korosztály. Közel volt a bajnoki cím megszerzéséhez a Tolna VFC, de végül ezüsttel gazdagodott Wiesner József csapata. A tolnaiak az elődöntőben 10–1-re lelépték a Miskolc Népkert Volán SE csapatát, s a döntőben 2–1-re és 3–2-re is vezettek, végül 4–3-as vereséget szenvedtek a Maros-Menti UFC-től. A tolnai csapatban Kugler Kristóf, Pesti Zoltán, Babos Bence, Kovács Dániel Tamás, Nagy Dávid, Hekfusz Dominik, Nagy Dániel, Pergel Zsolt és Mácsik Márk lépett homokra. A Tolna legeredményesebb játékosa, Kovács Dániel Tamás négy gólt szerzett a hétvége során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!