női futsal

2020.02.25. 07:00

Mertek nagyot álmodni, kupasiker lett a jutalmuk

Csapatmunka és félelem nélküli játék váltotta valóra a Szekszárdi UFC álmát a szombathelyi Aréna Savariában, ahol a tolnai megyeszékhely női futsalcsapata a címvédő Astrát legyőzve elhódította a Magyar Kupát.

Berg Sándor

Fotó: MLSZ

uDávid legyőzte Góliátot – röviden így lehetne összefoglalni a szekszárdiak kupasikerét a többszörös győztes Astra ellenében. A 16 év átlag életkorú együttesnek nagy lökést adott a Budaörs elleni, kétgólos hátrányból, hosszabbításban kivívott elődöntős siker, s ez a lendület egészen az aranycsata utolsó pillanatáig kitartott.

Kágyi Rebeka (jobbról) és a szekszárdiak nagy tettet vittek véghez Fotó: MLSZ

„Egy kitűzött célunk volt, mégpedig az, hogy bejussunk a fináléba – mondta lapunknak Kágyi Rebeka, a szekszárdiak csapatkapitánya. – A döntő napján mindenki úgy kelt fel, hogy akármi is történjen, együtt, egymásért harcolva meg tudjuk csinálni a bravúrt. A válogatott játékosokból álló ellenfelünktől egy percig sem féltünk, felvettük a kesztyűt a nálunk rutinosabb játékosokkal. A pályán csúsztunk-másztunk és küzdöttünk egymásért. Plusz energiát jelentett számunkra a bizonyítási vágy és a lelkes szurkolóink támogatása” – jegyezte meg a még mindig csak 19 éves kapitány.

Megyeri Boglárka (balra) döntötte el a finálét Fotó: MLSZ

Micskó Márk, a szekszárdi klub szakosztályvezetője is csak elismerően tudott nyilatkozni csapatáról. Mint mondta, ők maguk is csak álmodtak a sikerről.

„Mertünk nagyot álmodni, és ami ennél is fontosabb, hogy a lányok hittek magukban, egymásban, és úgy játszottak a döntőben, ahogy csak a legnagyobbak tudnak – nyilatkozta lapunknak a szakember a történelmi Magyar Kupa-siker utáni napon. – Egyáltalán nem elhanyagolható dolog, hogy négy és fél évvel ezelőtt, amikor elkezdtünk utánpótlás-neveléssel foglalkozni a klubnál, az első edzésre érkező játékosaink közül hárman, Kovács Kinga, Kágyi Rebeka és Csóka Panna vasárnap is ott voltak Szombathelyen a parketten. Az első fecskék, akik utánpótlásunkból felnőve egy ekkora siker részesei lettek” – tette hozzá Micskó Márk.

Mindketten bíznak abban, hogy ez a siker hitet ad nekik a folytatásra, s ezzel sikerül elérni céljukat, és bennmaradnak az első osztályban.

Fotó: MLSZ

„A két meccs alatt megtanultuk, hogy milyen is egymásért küzdeni. Ezek után természetesen a bajnokságban is minél többet szeretnénk kihozni a csapatból” – zárta Kágyi Rebeka.

Az NB I.-ben nyolcadik szekszárdiak vasárnap 16 órától az ötödik Gyulát fogadják a városi sportcsarnokban.

Ez történt a szombathelyi négyes döntőben

Elődöntők. Szekszárdi UFC–Budaörs 4–2 (0–0, 0–0) – hosszabbítás után. Vezette: Tolnay (Bíró O., Blum). Gólszerzők: Megyeri (35., 38.), Buchmüller (44., 48.), illetve Szabó Zs. (31.), Balya (32.).

Astra Car-Bay Kkfháza FC–Palmfood Tolna-Mözs 5–3 (3–2). Vezette: Vass I. (Karsai, Blum). Gól: Nagy A. (9.), Mátyás N. (13.), Ganczer (20.), Benkő (25.), Dorner (32.), ill. Nagy N. (4.), Csapó (15.), Szöllős (35.).

A döntőben. Astra Car-Bay Kkfháza FC–Szekszárdi UFC 3–4 (2–1). Vezette: Vass I. (Tolnay, Bíró O.). Gólszerzők: Beke (20., 37.), Dorner (16.), ill. Kiss G. (8., 21., 28.), Megyeri (40.).

Fotó: MLSZ

A Magyar Kupa-győztes Szekszárdi UFC csapatának tagjai

Kapusok: Kovács Kinga, Szabó Kata. Mezőnyjátékosok: Buchmüller Petra, Csóka Panna, Kágyi Rebeka, Kiss Gabriella, Losoncz Anna, Lovász Viktória, Megyeri Boglárka, Nagy-Cseke Vivien, Perger Dorina. Vezetőedző: Volodimir Kolok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!