LABDARÚGÁS

2019.07.23. 07:00

Minden pozitív a PFC-nél Tomiszlav Szivics szerint

Sikeres edzőtáboron van túl, s jó irányba halad a Paksi FC felkészülése a másfél hét múlva kezdődő bajnokságra, mondja Tomiszlav Szivics vezetőedző.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Öt győzelem és két döntetlen, tizenhat lőtt és hat kapott gól a paksiak mérlege hét felkészülési mérkőzés alatt, s nem állítunk merészet, ha azt mondjuk, a Budaörs elleni bajnoki főpróba után is veretlen marad a PFC.

„A rajt előtt a terhelés szempontjából szükségünk van még erre az edzőmeccsre. Jó, hogy lesz még olyan 90 percünk, ahol finomhangolhatunk a kezdés előtt – fogalmazott Tomiszlav Szivics vezetőedző a klub hivatalos oldalán. – Négy felkészülési mérkőzést játszottunk Mariborban, és mind a négy pozitívan sikerült. Biztos vagyok benne, hogy ezek a találkozók a következő hetekre erőt adnak számunkra. Úgy gondolom, jó irányba haladunk.”

Egyszóval idén nyáron jó paksi szurkolónak lenni, amit alátámasztott a vajdasági szakember nyilatkozata is.

„Egy sikeres edzőtáboron vagyunk túl, hiszen, amit terveztünk, azt mind elvégeztük, végigcsináltuk, begyakoroltuk. A jó alapozási munkánk gyümölcseként eddig a komoly sérülések is elkerültek minket – nyugtatta meg a szimpatizánsokat Tomiszlav Szivics. – Az egyértelmű, hogy egy ilyen időszakban sok minden előjön, de mindenki odatette magát és száz százalékot nyújtott a tréningeken, így valamennyi játékosom kiváló hozzáállást tanúsított. Vannak páran, akiknek még szükséges egy kis idő, hogy a megfelelő szintre felérjenek, de vannak, akik már most topformában várják a rajtot. Összességében csak ismételni tudom magam, minden pozitív” – tette hozzá a paksifc.hu oldalon olvasható interjújában.

Irigylésre méltó helyzetben van a vezetőedző abban a tekintetben is, hogy kinek szavazzon bizalmat a kezdőcsapatot illetően. A tizenhat gólt tíz különböző játékos lőtte, közülük öt támadó.

„Nagyjából formálódik, talán már ki is alakult a fejemben. Azonban ne felejtsük el, van még hátra közel két hét a rajtig, ezalatt még bármi történhet. Akár versenyhelyzetek is kialakulhatnak, meglátjuk” – válaszolta a kezdő tizenegyet firtató kérdésre Tomiszlav Szivics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!